Concertele laureaților concursului „YOUTH OF MUSIC 2021” la Palatul Suțu
08 Iulie 2021, 13:19
Tinerii artiști câștigători ai competiției internaționale „Youth of Music 2021” - organizată de Muzeul Municipiului București și Asociația MuseArt - sunt pregătiți să-și dovedească talentul, dedicarea și competența în cadrul întâlnirilor cu publicul iubitor de muzică clasică. Numărul mare de participanți la acest concurs desfășurat online în primăvara acestui an, 130 de înscrieri din întreaga lume, a demonstrat interesul și dorința tinerilor de a veni să concerteze în România.
Muzeul Municipiului București va găzdui, la Palatul Suțu (Bdul. Ion C. Brătianu nr. 2), în perioada 23-25 iulie, șapte concerte care vor fi susținute de laureații competiției „Youth of Music 2021”. Sunt șapterecitaluri live oferite de tineri cu repertorii din compozitori celebri precum: Bach, Ceaikovski, Haydn, Schumann, Rachmaninov, Mozart, Chopin, Brahms, Dvorak, Beethoven, Mozart, Shostakovich, Puccini, Strauss. Publicul meloman va putea asculta atât câștigătorii celor trei mari premii cât și câștigători la categoria „Debut la București”.
Programul evenimentelor este următorul:
Vineri 23 iulie 2021, ora 18.00, Recital de acordeon classic susținut de Michele Bianco (Italia, premiul „Debut la București” & Premiul „Iancu Tucarman, Cat III – până la 30 de ani);
Vineri 23 iulie 2021, ora 19.30, Recital de violoncel susținut de Ștefan Cazacu (România, câștigător la categoria III – până la 30 de ani). În acest an a câștigat și locul al III-lea în cadrul prestigiosului Concurs Internațional George Enescu 2021);
Sâmbătă 24 iulie 2021, ora 16.30, Recital de saxofon clasic susținut de Timot Magyary (Ungaria, câștigător la categoria I – până la 18 ani. În 2019 a câștigat locul întâi și un premiu special în cadrul celui de-al 7-lea Concurs Național de Saxofon din Győr, Ungaria);
Sâmbătă 24 iulie 2021, ora 18.00, Recital de pian susținut de Riccardo Gagliardi (Italia, câștigător al premiului special al juriului „Youth of Music 2021”);
Sâmbătă 24 iulie 2021, ora 19.30, Recital de pian susținut de Mia Pečnik (Croația, câștigătoare la categoria II – până la 24 de ani). Ea a primit peste 50 de premii întâi și speciale, precum și 12 premii secundare la competiții internaționale și naționale;
Duminică 25 iulie 2021, ora 18.00, Recital de violoncel susținut de Maksim Fedcenko-Pietsch (Germania,câștigător al premiului „Debut la București”);
Duminică 25 iulie 2021, ora 19.30, Recital de canto susținut de soprana Nikola Uramova (Cehia, câștigătoare a premiului „Debut la București”).
Laureații vor fi acompaniați de pianiștii Diana Ionescu, Iulian Ochescu și Gabriel Gîțan.
Programul detaliat al festivalului și repertoriile tinerilor artiști pot fi consultate pe site-ul evenimentului: https://www.museart-academy.com/competition. Toate concertele vor fi transmise live pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu, precum și pe paginile Asociației MuseArt.
Tot în cadrul Festivalului vor avea loc și Concertele susținute de câștigătorii premiilor speciale din Transilvania la Centrul de Cultură Arcuș (Str. Oltului nr. 6, Sf. Gheorghe, Covasna). Concertul de deschidere va fi susținut de pianista Sînziana Mircea, alături de invitatele sale chitarista Raisa Mihai și pianista Alice Poenariu, în ziua de vineri, 16 iulie, ora 18.30. Apoi, în perioada 17-18 iulie, la Centrul de Cultură Arcuș vor concerta pianiștii Cristiana Achim, Irisa Filip, Alice Poenariu și Leonid Lupașcu. Sînziana Mircea este președinta Asociației MuseArt și inițiatoarea competiției „Youth of Music 2021” alături de Muzeul București.
Partenerii proiectului sunt: Fundația Remember Enescu, Authentic Plaza, Crizantema.com, First PR Agency, Electrecord S.A., Passadori Pianoforti Brescia, Asociația Culturală „Iancu Tucarman și Maria Popa”, Centrul de Cultură Arcuș, precum și compania ATEN.
Despre Muzeul Municipiului București
Muzeul Municipiului București este un muzeu pavilionar în București, reunind 9 muzee și case memoriale în prezent deschise vizitatorilor. Din MMB fac parte: Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Victor Babeș, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu, Muzeul Dr. Nicolae Minovici, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck și Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei. MMB este un centru informațional, cultural și educațional, un centru activ al unei rețele de organizații. Muzeul este un punct de reper pentru comunitățile culturale din București, precum și pentru mediul academic și științific.
Despre Asociația MuseArt
Asociația MuseArt este un ONG cultural român înființat în 2013 care își propune să sprijine dezvoltarea carierei tânărului muzician la nivel național și internațional. Președintele Asociației MuseArt este pianista Sînziana Mircea.
https://www.museart-academy.com/ ; www.sinziana-mircea.com
Rezervarea biletelor pentru fiecare concert în parte de la Palatul Suțu este obligatorie și se face prin email la adresarelatii.publice@muzeulbucurestiului.ro până la data de 22 iulie 2021, ora 16.00, precizând numele, numărul de bilete dorite și un număr de telefon.
Numărul de locuri în sală este limitat.