Ascultă Radio România Cultural Live

Concert extraordinar al tenorului Juan Diego Flórez

30 August 2018, 08:42

Juan Diego Flórez, unul dintre cei mai talentați și apreciați tenori din lume, vine pe 7 septembrie 2018 în România, la Opera Națională București! Concertul extraordinar dedicat artistului de renume mondial este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Opera Națională București, co-producător TVR1, cu ocazia Zilelor Bucureștiului – 559 de ani de la prima atestare documentară a orașului și a Centenarului Marii Uniri. Artistul va fi acompaniat de Orchestra Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Mihnea Ignat. În cadrul mult așteptatului concert, se alătură, pe scena Operei Naționale București, celebra soprană Teodora Gheorghiu, într-un duet de înaltă ținută cu tenorul Juan Diego Flórez.

Regia și scenografia concertului extraordinar Juan Diego Flórez poartă semnătura artistei Cristinei Cotescu.

Bilete disponibile la agențiile de bilete creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7) și Opera Națională București (Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72).

Accesul în sală se face în intervalul 19:00 – 19:45.

www.creart.ro / www.operanb.ro

Bilete online pe: https://bit.ly/2N0l3D6 și pe https://bit.ly/2LCnabp

Facebook event: https://bit.ly/2MyWE8p

Juan Diego Flórez

Cu o carieră care include performanțe pe cele mai importante scene ale lumii, Juan Diego Flórez s-a poziționat drept unul dintre cele mai mari nume ale scenei lirice actuale. Generozitatea, carisma și pasiunea sa au condus la numeroase acțiuni filantropice legate de numele lui, ce au completat profilul său artistic conturat de aparițiile sale strălucite și de numeroasele înregistrări.

Juan Diego Flórez (Lima, 1973) a început să cânte muzică pop și muzică populară peruană la o vârstă fragedă, studiind apoi la Conservatorul Național de Muzică din Peru și câștigând, în cele din urmă, o bursă la renumitul Institut de Muzică Curtis din Philadelphia. În 1996, a debutat la Festivalul de Operă Rossini, Pesaro, alăturându-se în ultimul moment spectacolului, pentru a cânta în rolul principal Corradino în Matilde di Shabran. Debutul său a fost un triumf și a marcat începutul unei cariere legendare.

Vocea sa unică și agilitatea uimitoare l-au transformat peste noapte într-o senzație și au condus la un alt debut în acel an, la vârsta de 23 de ani, în deschiderea sezonului „La Scala” din 1996/97, sub bagheta lui Riccardo Muti. De atunci a avut apariții constante la cele mai importante opere și pe cele mai mari scene internaționale, alături de renumiți dirijori ai lumii.

În 2007, Juan Diego Flórez a făcut istorie la „La Scala”, când a întrerupt cu faimoasa arie "Ah! mes Amis" din Fiica regimentului de Donizetti, o tradiție de zeci de ani în care publicul nu ceruse niciun bis, încă din anul 1933. Povestea s-a repetat în 2008, câteva luni mai târziu, la Met, iar în 2012 la Opera din Paris, unde nu fuseseră auzite bis-uri de la inaugurarea sa din 1989.

Juan Diego Flórez a înregistrat numeroase albume solo, precum și opere complete pe CD și DVD. El a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni tenori din istorie de către BBC și a primit numeroase distincții și premii, printre care cea mai înaltă distincție din Peru, Gran Cruz de la Orden del Sol și titlul Kammersänger, oferit de guvernul austriac.

În 2011, Juan Diego Flórez a fondat "Sinfonia por el Perú", un proiect social incluziv, inspirat de "El Sistema" din Venezuela, care are drept scop sporirea dezvoltării personale și artistice a celor mai vulnerabili copii și tineri din țară, prin muzică. În 2012, Directorul general UNESCO, Irina Bokova, l-a numit pe Juan Diego Flórez – ambasador al Bunăvoinței UNESCO, „ca recunoaștere a dedicării sale în inițiativele legate de incluziunea socială și educație", iar în anul 2014 a primit premiul Crystal din partea Forumului Economic Mondial.

www.juandiegoflorez.com

www.sinfoniaporelperu.org

Teodora Gheorghiu

Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influențat în mod direct de marele José Carreras, care a remarcat-o în cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition. După acest concurs, Carreras i-a oferit o bursă de studii care i-a influenţat definitiv cursul carierei. Ulterior, a câștigat mai multe competiţii, fiind laureată, între altele, a Concursului Internaţinal „George Enescu” din Bucureşti, dar şi a prestigioasei competiții Queen Elizabeth şi primind bursa de studii Herbert von Karajan.

A debutat la Opera Națională Bucureşti în rolul Regina Nopţii din Flautul fermecat de Mozart, fiind apoi invitată să evolueze pe importante scene din Europa, precum Théâtre de la Monnaie din Bruxelles, Grand-Théâtre din Geneva, Théâtre de Champs-Elysées din Paris, Opera Naţională Lorenă din Nancy, Opera din Lucerna.

În anul 2004 a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar între 2007 şi 2010 a evoluat constant pe această scenă, abordând roluri precum Regina Nopţii (Flautul fermecat - W.A. Mozart), Adele (Liliacul - J. Strauss fiul), Adina (Elixirul dragostei - G. Donizetti), Eudoxie (La Juive - Fr. Halévy), Nannetta (Falstaff - G. Verdi), Sophie ( Werther - J. Massenet), Elvira (Italianca in Alger - G. Rossini). În 2014 a debutat la Festivalul de la Glyndebourne în rolul Sophie (Der Rosenkavalier - R. Strauss).

Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputaţi dirijori, precum Seiji Ozawa, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Christophe Rousset , Adam Fisher, Bertrand de Billy. Începând cu anul 2015, Teodora Gheorghiu abordează un repertoriu de soprană lirică şi debutează în roluri precum Mimi (Boema - G. Puccini), Madama Corteze (Il viaggio a Reims - G. Rossini). Cu rolul Contesei din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart a realizat un amplu turneu in Japonia.

Discografia sa cuprinde Arias for Anna de Amicis (Mozart, Jomelli, Gluck, etc.) – Les Talens Lyriques / Chr. Rousset (Aparté), Art nouveau (Strauss, Zemlinsky, Ravel, Respighi), cu Jonathan Aner la pian (Aparté), Antonio Vivaldi – Orlando furioso – Modo Antiquo / F.M. Sardelli (Naïve), Richard Strauss – Der Rosenkavalier – Festivalul de la Glyndebourne UK (DVD).

www.teodoragheorghiu.com

Mihnea Ignat

Născut la Craiova în 1980, Mihnea Ignat este unul dintre cei mai importanți dirijori români ai generației sale.

În octombrie 2010, ca rezultat al votului direct al orchestrei, Mihnea Ignat a primit Premiul Special al Filarmonicii Toscanini la "A. Toscanini ", desfășurat în Parma (Italia). El a fost și semifinalist în Concursul Internațional de Dirijare,"D. Flick" (Londra, 2008), și "G. Solti "(Frankfurt, 2008).

Între anii 2009 și 2014 a lucrat ca asistent al lui D. Kitajenko, cu orchestre precum Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Orchestra Filarmonicii din München, Orchestra Filarmonicii din Zagreb. De asemenea, a fost asistent al lui Jesús López Cobos și Josep Pons.

De-a lungul carierei sale, Mihnea Ignat a fost invitat să dirijeze un număr semnificativ de orchestre, incluzând Orchestra Simfonică RTVE din Madrid (Spania), Orchestra Simfonică Națională RTÉ din Irlanda, Orchestra Națională Simfonică a României, Orchestra de Cameră a României, Orchestra Simfonică din Sevilla (Spania), Orchestra Filarmonicii "G. Enescu", Orchestra Filarmonicii Zagreb, Filarmonica Toscanini (Parma, Italia), Orchestra Simfonică Castilla y León (Valladolid, Spania), Real Filharmonía de Galicia Compostela, Spania), Orchestra Filarmonică din Málaga, Orchestra Simfonică Región de Murcia, Orchestra Simfonică din Bilbao, Orchestra Filarmonică din Saraievo, Orchestra Simfonică "Freixenet" a Școlii de Muzică "Reina Sofía" din Madrid și marea majoritate a orchestrelor simfonice din România.

Recent, dirijorul a realizat un debut de mare succes, la Opera Națională București, conducând "Nabucco" de G. Verdi. A fost ulterior implicat și în alte spectacole.

Mihnea Ignat a însoțit pe scenă mari soliști precum Jerome Lowenthal, John O'Conor, Stefan Milenkovich, Ning Feng, Celine Byrne, Liviu Prunaru, Lina Tur Bonet, Renata Pokupic, Miguel Ángel Estrella, Viktor Derevianko, Alexandru Tomescu, Erzhan Kulibaev printre alții.

www.mihneaignat.com

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie,  poezie și povești fermecate
Muzică-Dans-Arte 15 Ianuarie 2025, 00:15

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate

Expoziția interactivă „ABRACADABRA – Secretele magiei”, de la ARCUB – Hanul Gabroveni, beneficiază de un program extins de...

Ziua Culturii Naționale, celebrată de ARCUB prin magie, poezie și povești fermecate
Români premiați la International Classical Music Awards (ICMA) în 2025
Muzică-Dans-Arte 14 Ianuarie 2025, 11:46

Români premiați la International Classical Music Awards (ICMA) în 2025

În 14 ianuarie 2025 sunt anunțate cele 26 premii International Classical Music Awards 2025. Aceste premii, printre cele...

Români premiați la International Classical Music Awards (ICMA) în 2025
Spectacolul de gală organizat de Opera Națională București cu ocazia Zilei Culturii Naționale celebrează Credința, Arta și Identitatea Românească
Muzică-Dans-Arte 14 Ianuarie 2025, 11:25

Spectacolul de gală organizat de Opera Națională București cu ocazia Zilei Culturii Naționale celebrează Credința, Arta și Identitatea Românească

Opera Națională București celebrează, miercuri, 15 ianuarie 2024, de la ora 19:00, Ziua Culturii Naționale, printr-un...

Spectacolul de gală organizat de Opera Națională București cu ocazia Zilei Culturii Naționale celebrează Credința, Arta și Identitatea Românească
Cum pot fi cumpărate cu doar câteva sute de euro lucrările unor mari maeștri, precum Pablo Picasso, Salvador Dalí, Gustav Klimt sau Vincent Van Gogh
Muzică-Dans-Arte 14 Ianuarie 2025, 10:20

Cum pot fi cumpărate cu doar câteva sute de euro lucrările unor mari maeștri, precum Pablo Picasso, Salvador Dalí, Gustav Klimt sau Vincent Van Gogh

Casa A10 by Artmark aduce la București cele mai cunoscute nume ale artei universale, în cadrul licitației...

Cum pot fi cumpărate cu doar câteva sute de euro lucrările unor mari maeștri, precum Pablo Picasso, Salvador Dalí, Gustav Klimt sau Vincent Van Gogh
Ziua Culturii Naționale, celebrată la ARCUB  cu momente de lectură dedicate copiilor
Muzică-Dans-Arte 13 Ianuarie 2025, 11:22

Ziua Culturii Naționale, celebrată la ARCUB cu momente de lectură dedicate copiilor

În doar două săptămâni de la deschidere, expoziția interactivă „Abracadabra – Secretele magiei”...

Ziua Culturii Naționale, celebrată la ARCUB cu momente de lectură dedicate copiilor
„ABRACADABRA – SECRETELE MAGIEI” CUCEREȘTE PUBLICUL: PESTE 2.500 DE VIZITATORI ÎN DOAR DOUĂ SĂPTĂMÂNI!
Muzică-Dans-Arte 12 Ianuarie 2025, 17:53

„ABRACADABRA – SECRETELE MAGIEI” CUCEREȘTE PUBLICUL: PESTE 2.500 DE VIZITATORI ÎN DOAR DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

Ziua Culturii Naționale, celebrată la ARCUB cu momente de lectură dedicate copiilor

„ABRACADABRA – SECRETELE MAGIEI” CUCEREȘTE PUBLICUL: PESTE 2.500 DE VIZITATORI ÎN DOAR DOUĂ SĂPTĂMÂNI!
ANALIA SELIS prezintă: Turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”
Muzică-Dans-Arte 12 Ianuarie 2025, 17:16

ANALIA SELIS prezintă: Turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”

Între 2 februarie – 8 martie 2025, ANALIA SELIS prezintă publicului din România turneul național „...

ANALIA SELIS prezintă: Turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI”
Mari compoziții de Puccini, Verdi și Donizetti, pe scena Operei Naționale București, în perioada 13-19 ianuarie 2025
Muzică-Dans-Arte 12 Ianuarie 2025, 12:33

Mari compoziții de Puccini, Verdi și Donizetti, pe scena Operei Naționale București, în perioada 13-19 ianuarie 2025

În perioada 13-19 ianuarie 2025, pe scena Operei Naționale București, vor putea fi apreciate, de către publicul...

Mari compoziții de Puccini, Verdi și Donizetti, pe scena Operei Naționale București, în perioada 13-19 ianuarie 2025
Ascultă live

Ascultă live

06:00 - 07:00
Album de colecție
Ascultă live Radio România Cultural
05:05 - 07:00
Bună dimineaţa, România!
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
06:00 - 07:00
English 6
Ascultă live Radio România Internaţional 1
05:07 - 07:00
România, devreme (RRA)
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru