Călătorind cu stil - un voiaj virtual în secolul al XIX-lea și Belle Epoque
07 Aprilie 2021, 14:08
Pe data de 15 aprilie 2021, ora 18:00, Muzeul Hărților ne invită la webinarul „Călătorind cu stil. Vestimentație și accesorii pentru călătorie în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea”, susținut de drd. Raluca Alexandru Partenie.
Într-o epocă în care eticheta vestimentară era esențială, ne întrebăm cum se îmbrăcau oamenii atunci când călătoreau, sau cum preferau să călătorească? În cadrul conferinței online „Călătorind cu stil” ne vom îmbarca într-un voiaj virtual prin secolul al XIX-lea și Belle Epoque și vom discuta despre ținutele de drum, despre exigențele și necesitățile vestimentare ale situației date, despre bunele maniere în călătorie, dar și despre bagaje - ce cufere și valize erau folosite, cum erau lucrurile împachetate pentru a nu se șifona - totul exemplificat în imagini.
Așadar, cu un imaginar tren, vapor sau chiar balon cu aer cald, vă așteptăm în călătoria noastră să străbatem meridianele modei din trecut! Evenimentul este primul din acest an al seriei „Atlas. Conferințele MNHCV”. Webinariile se adresează publicului pasionat de aventura cunoașterii și descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, psihologiei, istoriei costumului etc.
Raluca Alexandru Partenie este artist plastic, colecționar de obiecte vestimentare de epocă și doctorand al Institului de Istorie „Nicolae Iorga” cu o teză de istoria modei, sub îndrumarea lui Adrian-Silvan Ionescu. De câțiva ani, este cofondator al Muzeului Micul Paris și ține o serie de cursuri de istoria modei din epoca modernă.
Dată - Joi, 15 aprilie 2021, ora 18:00;
Preț - 10 lei, prin achiziționarea unui bilet online: https://eventbook.ro/other/bilete-atlas-conferintele-mnhcv-calatorind-cu-stil;
Acces - pe platforma Zoom. În preajma evenimentului, cei care au achiziționat bilete vor primi pe adresele de e-mail un link de acces (de verificat și în Spam).
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. http://www.muzeulhartilor.ro/.