Atelierul de hrănitori 2022
15 Noiembrie 2022, 13:57
Societatea Ornitologică Română (SOR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului Atelierul de Hrănitori, în data de 20 noiembrie 2022, atât în București, în Parcul Herăstrău, vis-à-vis de Grădina Urbană, cât și în Cluj Napoca, în Muzeul Zoologic al UBB. După două ediții derulate doar în mediul online, ne revedem iar cu cei mici și cei mari. Va fi din nou ziua când iubitorii de păsări și natură vin alături de copii și de nepoți pentru a confecționa hrănitori pentru păsările sălbatice, dar și pentru a învăța cum să le ajute să treacă peste temperaturile scăzute din timpul iernii. Evenimentul va începe de la ora 10:00 dimineața cu activități și ateliere care vor ține până la ora 14:00.
„Cei care vin duminică la Atelierul de Hrănitori vor fi așteptați de voluntarii și de staff-ul SOR cu povești despre păsări, informații practice și cu o mulțime de idei folositoare pentru a face iarna mai ușoară pentru păsări și mai colorată pentru oameni. Vor exista deja consacratele ateliere, motivul principal al întâlnirii noastre, unde oamenii învață să confecționeze hrănitori pe care le pot lua acasă, fie din coji de nucă de cocos sau de pomelo, din lemn sau alte materiale la fel de neconvenționale. Însă vom construi și alte obiecte de decor și sezon care au păsările ca sursă de inspirație”, a declarat Teodora Domșa, coordonatorul proiectului.
Pentru că este un eveniment dedicat păsărilor, participanții își pot testa abilitățile de identificare a speciilor de păsări sălbatice din cele două orașe. Vom identifica păsările cu ajutorul determinatoarelor de specialitate și le vom observa apoi în cadrul tururilor ghidate pe trasee din Parcul Herăstrău sau la inelările realizate de ornitologii Muzeului Zoologic din Cluj Napoca. Vom discuta despre păsările sălbatice din mediul urban, iar cei care vor să învețe cum să recunoască înaripatele vor putea achiziționa ghidurile de identificare de la eveniment. Vom povesti și despre cum învățăm să deosebim păsările nu doar după aspect, dar și după cum se hrănesc sau cum zboară.
Atelierul de Hrănitori este un proiect propriu al SOR, realizat în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Participarea la eveniment este gratuită.
***
Despre Societatea Ornitologică Română
Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor din România. Un ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice și habitatele lor în România de peste 30 de ani. Misiunea noastră este să ne asigurăm că populațiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate și distruse de evoluțiile dăunătoare. Dorim să îi inspirăm pe oameni să contribuie la protejarea păsărilor și a habitatelor din România și, cu ajutorul lor, să ne asigurăm că şi generațiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.