Arta poate puncta spațiul nostru intim într-o manieră unică, poate adăuga noi straturi poveștilor noastre
22 Decembrie 2020, 06:03
Lansarea unui proiect nou, artapeperete.ro, vine cu invitația de a descoperi ce înseamnă curatoriatul intim al caselor noastre și cu o selecție unică de printuri de lucrări de artă contemporană ale unor artiști emergenți români.
În contextul actual, în care petrecem mai mult timp în casă, poate simțim cu toții nevoia de a ne redefini spațiul, de a-l transforma pentru a ne oferi atât confort, cât și prilej de bucurie sau de reflecție. Una dintre modalitățile prin care ne putem redefini casa este aceea de a îmbogăți pereții cu lucrări de artă.
artapeperete.ro propune o explorare a noțiunii de curatoriat intim printr-o serie de interviuri și articole cu oameni diferiți, încercând să pătrundă în intimitatea caselor și a criteriilor de selecție a lucrărilor ce ajung sa fie expuse.
Platforma online propune și o selecție unică și variată de printuri de lucrări de artă contemporană, în ediții exclusive certificate de autor, disponibile spre vânzare, și este o oportunitate de promovare a artiștilor emergenți din România către un public iubitor de artă.
Lucrările de artă pot veni și în completarea proiectelor de design interior, punctând atmosfera unui spațiu printr-o lucrare sau mai multe. În acest scop, proiectul poate pune la dispoziția designerilor de interior imaginile lucrărilor de artă disponibile în platformă pentru a fi folosite în proiectele lor.
Inițiatorii acestei platforme își doresc să fie văzute cât mai multe lucrări ale artiștilor români expuse în case, nu exclusiv în galerii de artă. Printurile de artă în ediții exclusive sunt o modalitate de a face accesibile lucrările de arta ale artiștilor emergenți din România pentru a ajunge mai aproape de oameni.
Proiectul este inițiat de Asociația Antistatic în continuarea obiectivelor asociației de a găsi modalități noi de expunere pentru artiști români și de a aduce arta contemporană mai aproape de oameni.
Mai multe informații găsăți pe www.artapeperete.ro/, https://www.facebook.com/artaPePerete.ro.