Art Safari încheie ediția 11 cu cca. 53.000 de vizitatori și revine în iunie cu un nou sezon ce marchează o colaborare internațională de răsunet!
22 Mai 2023, 11:18
Ediția 11 a oferit publicului o super experiență de vizitare cu cel mai instagramabil infinity room, pictură impresionistă din Spania, instalații realizate de câștigătorii prestigiosul Prix Marcel Duchamp, o amplă expoziție dedicată maestrului Ion Theodorescu-Sion, precum și o expoziție de artă Supercontemporană românească - Young Blood 2.0;
Expoziția temporară Comoara de la Brukenthal a fost vizitată de 8.333 de persoane. Capodopera „Omul cu tichie albastră” de Jan van Eyck a fost expusă pentru prima dată într-o expoziție temporară în România, alături de alte 4 opere valoroase din colecția Muzeului Brukenthal, aduse la București sub pază strictă;
Art Safari pregătește o nouă ediție care debutează cu o nouă colaborare internațională importantă, cu The National Portrait Gallery, Londra. Biletele pentru ediția a 12-a (30 iunie - 10 septembrie 2023) s-au pus deja în vânzare pe www.artsafari.ro, cu o reducere de 50%.
„Ne bucură numeroasele colaborări intermuzeale care au marcat această ediție. Organizăm ample retrospective dedicate marilor maeștri români în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, o inițiativă de recuperare a patrimoniului cultural apreciată de vizitatorii Art Safari. De asemenea, partenerii noștri Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Brukenthal, Muzeul de artă Craiova, Muzeul de artă din Timișoara sau Muzeul de artă din Constanța susțin expozițiile retrospective pe care le organizăm artiștilor naționali, astfel încât să readucem împreună în atenția publicului pe marii artiști de patrimoniu. Chiar acum găzduim prima expoziție Art Safari în vestul țării, la Muzeul de Artă Arad, „Roșu, galben și albastru”, semnată de artista Irina Dragomir și curatoriată de Alexandru Rădvan”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari și Comisar al României la Bienala de la Veneția.
Cifrele ediției 11
Ediția 11 a înregistrat 53.201 de vizitatori. Art Safari susține accesul instituțiilor de învățământ la cultură, prin numeroase parteneriate culturale încheiate cu școli, licee și universități. Elevi, studenți, profesori și personal nedidactic al instituțiilor de educație partenere au vizitat Art Safari cu biletul cu tarif special de doar 20 de lei.
Și copiii cu vârste între 7 și 18 ani s-au putut bucura de artă pe înțelesul lor! În cadrul programului educațional Art Safari Kids au fost organizate ateliere de artă (desen, pictură pe tricou etc.), care au fost precedate de tururi ghidate prin toate expozițiile Art Safari.
Pe lângă cele 4 expoziții permanente, Art Safari a găzduit și 2 expoziții temporare care s-au bucurat de succes în rândul iubitorilor de artă și frumos. În cadrul expoziției „Cei 10 urmași ai lui Brâncuși”, organizată cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, vizitatorii au descoperit 10 artiști care au transmis moștenirea marelui sculptor.
Comoara de la Brukenthal („Brukenthal Exclusive”), expoziția realizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, s-a bucurat de un mare succes. Cinci dintre cele mai importante capodopere ale artei universale, cu o valoare de asigurare de 75 de milioane de euro, au fost aduse cu măsuri de securitate maximă de la Sibiu în Palatul Dacia-România de pe Lipscani.
Muzeul Porsche din Stuttgart a organizat o expoziție la Art Safari cu ocazia aniversării a 75 de ani de Porsche cu imagini de colecție din istoria brandului. Bucureștiul s-a regăsit pe harta evenimentelor aniversare organizate în toată lumea de către brandul iconic.
Ce urmează la Art Safari în următorul sezon
Ediția 12 vine cu noi surprize pentru toate generațiile și gusturile! The National Portrait Gallery, Londra, prezintă la Art Safari „Love Stories”, o expoziție cu portrete ale celor mai celebre cupluri. Art Safari îl aduce în atenția publicului pe pictorul român Constantin Artachino, considerat un maestru al „lucrului bine pictat”. Sezonul este completat de o expoziție dedicată lui Ion Alin Gheorghiu, un artist postmodern cu o carieră națională și internațională de excepție. Totodată, Art Safari va pune în scenă o luptă între Nimfe și Zombi, în viziunea a doi artiști contemporani, Ondine Slimovschi și Paul Marat Baraka, curatoriată de Ruth Hibbard (curator al Victoria & Albert Museum, Londra).
Biletele s-au pus deja în vânzare, în cadrul unei promoții de câteva zile, constând într-o reducere cu 50%. Pot fi achiziționate aici: https://www.artsafari.ro/editia-12/
Despre Art Safari București:
Art Safari, susținut de Lidl, GLO, Porsche și Garanti BBVA, este specializat în realizarea de pavilioane expoziționale. Organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 12-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și cu colecționarii privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Art Safari se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă al României și Institutul Cultural Român. Partenerul oficial Art Safari este BCR. În cele 11 ediții de până acum a înregistrat peste 400.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro.