Analia Selis prezintă Tango Simfonic. Ediția a II-a: Milonga de mis amores
02 Noiembrie 2018, 12:59
Artista Analia Selis invită publicul la cea de-a doua ediție a proiectului Tango Simfonic, care poartă titlul Milonga de mis amores. Prima editia a proiectului, lansat în anul 2015, s-a desfășurat până în 2018, toate concertele fiind sold out, bucurându-se așadar de un real succes pe scenele din România și în mediul internațional. Analia revine cu o abordare autentică a tangoului, valsurilor și milonga argentiene, aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce. Tango Simfonic II va include și tangouri celebre românești.
Lansarea oficială va avea loc la Ploiești – joi, 15 noiembrie 2018, ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, biletele fiind disponibile la casa de bilete a Filarmonicii din Ploiești și pe site-ul www.filarmonicaploiesti.ro.
Concertul se va desfășura sub bagheta dirijorului József Horváth, împreună cu Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, avându-l ca solist invitat pe celebrul bandoneonist Omar Massa.
Autenticitatea proiectului „Tango Simfonic II. Milonga de mis amores” se datorează într-o mare măsură talentatului compozitor și pianist Julian Caeiro, care a scris orchestrațiile muzicale, acesta fiind o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea.
Repertoriul Tango Simfonic II va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, Astor Piazzolla și Carlos Gardel, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc.
„Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogățit viața profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediție continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din țară și din străinătate, cu biletele sold out. Acest proiect m-a pus în legatură cu sute de muzicieni, împărțind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică; mi-a permis să cunosc ce se întâmplă pe scena muzicii clasice, iar vocea mea a fost într-o sinergie perfectă cu instrumentele clasice.
Aprecierea de care s-a bucurat prima ediție m-a încurajat să o creez și pe următoarea, cu un repertoriu nou, publicul și orchesterele din orașele în care am cântat deja așteptând de la mine o nouă interpretare a tangoului argentinian în acorduri de muzică clasică.
Sunt încântată să continui colaborarea cu Omar Massa, bandoneonul fiind instrumentul caracteristic tangoului argentinian, iar Omar – unul dintre cei mai apreciați bandoneoniști din generația sa, la nivel mondial.
Pe de altă parte, cu dirijorul József Horváth am cântat cel mai mult, mă cunoaște foarte bine și rimăm în privința întâlnirii tangoului cu muzica clasică, astfel că vom continua să colaborăm.
Ce poate fi mai îmbucurător pentru un artist?”,a declarat Analia Selis.
Concertele Tango Simfonic II vor continua în prima jumătate a anului 2019 cu următorul program:
30 și 31 ianuarie 2019, ora 19:00 – Târgu Mureș, Palatul Culturii;
27 și 28 februarie 2019, ora 19:00 – Oradea, Sala Filarmonicii;
4 și 6 martie 2019, ora 19:00 – Cluj-Napoca, Sala Auditorium Maximum;
20 martie 2019, ora 19:00 – București, Sala Radio;
21 martie 2019, ora 19:00 – Pitești, Sala Filarmonicii;
13 septembrie 2019, ora 19:00 – Timișoara, Sala Capitol.
În fiecare dintre aceste orașe, Analia Selis și Omar Massa vor colabora cu orchestrele filarmonice locale și dirijorii acestora.
Alte concerte vor fi stabilite în cursul anului 2019 și vor fi comunicate ulterior.
***
ANALIA SELIS este originară din Tucumán, Argentina, obținând în 1998 „Diploma de educatoare de muzica” la „Universitate de Muzica” din San Miguel de Tucumán (Argentina), iar în 2002 „Diploma in Vocal Performance” la „Longy School of Music” (Boston, USA). În 2004 a câștigat locul al treilea la Festivalul Internațional Cerbul de Aur, unde a reprezentat Argentina.
În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oară să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma și actrița Mihaela Teleoacă. Au urmat o serie de concerte în această formulă artistică și albumul „Un instante”, lansat în 2011.
În 2014 a debutat în arta tangoului în turneul național „Vă place tango?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului obținut, turneul s-a bucurat de o a doua ediție în anul 2015.
În 2016 devine membru al ansamblului „ArgEnTango”, alături de patru mari muzicieni (Răzvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioară, Mariano Castro – pian și Omar Massa – bandoneon). Împreună cu ArgEnTango, Analia a realizat în doar doi ani patru turnee naționale, zeci de concerte și două CD-uri înregistrate în concerte live.
www.analiaselis.com
Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, OMAR MASSA este prezent permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa și Asia. Omar este component și fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango și este invitat frecvent pentru a susține masterclassuri în întreaga lume. Vine în România special pentru acest proiect.
www.omarmassa.com
Născut la Cluj, în 1975, JÓZSEF HORVÁTH a început să studieze pianul și vioara la vârsta de șase ani. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, studiind canto cu un profesor particular.
În perioada 2004-2006 a studiat sub îndrumarea mai multor dirijori de orchestre simfonice din Ungaria, Spania, Germania și Polonia, iar în noiembrie 2006 a fost numit dirijorul Operei Naționale din Cluj-Napoca. De-a lungul timpului a dirijat mai multe orchestre de operă, simfonice și de cameră din țară și străinătate.
www.horvath.ro