All for unity I: 4-20 februarie 2022 - Expoziție caritabilă dedicată Zilei Brâncuși, care reunește peste 200 de lucrări realizate de reprezentanți a 100 de țări sub semnul artei și educației
07 Februarie 2022, 10:43
În perioada 4-20 februarie 2022, 100 de țări unite prin artă de sculptorul Daniel Rădulescu, în beneficiul educației devin coautoare ale expoziției dedicate lui Constantin Brâncuși de la galeria Galateca. De la Expoziția Mondială din Dubai, Expo 2020, într-o expoziție-eveniment, peste 200 de lucrări create de reprezentanții națiilor participante fac parte dintr-un altfel de omagiu adus lui Brâncuși, în beneficiul programelor educative pentru copiii din zonele defavorizate, sprijinite de Teach for Romania.
Sâmbătă, 19 februarie, celebrăm Ziua Constantin Brâncuși, printr-un eveniment dedicat, între orele 17:00 și 20:00.
200 de desene selectate din peste 1000 de lucrări realizate la Expo 2020 din Dubai
Într-o arhitectură de expoziție inedită, All for unity reunește desene selecționate din peste 1000 de lucrări create de artiști, oficialități și vizitatori în cadrul workshopului internațional creat de Daniel Rădulescu la Expo 2020, în Pavilionul României. Timp de o lună pavilionul devenit o destinație în sine care a atras mii de vizitatori, artistul român fiind premiat cu o medalie pentru această inițiativă de Ministrul Emiratelor Arabe, Reem al Hashimi.
Astfel, arta devine din nou un un limbaj universal, ce ne apropie, fiecare desen are o poveste ce merită descoperită. Cel mai tânăr participant la workshop, a fost o fetiță de 2 ani din India pe nume Nivrithi, iar cea mai talentată mamă din lume, după spusele ei fiicei sale, a fost o tânără din Sri Lanka, a cărei fiică o convinge să deseneze sub privirea sa extrem de mândră.
” Mi-am propus să organizez cel mai mare workshop dedicat lui Constantin Brâncuşi și până la final am și reușit. Am petrecut 288 ore în pavilionul României, am interacționat cu aproape 15.000 oameni iar de la workshop am selectat din mii de desene doar 500 pe care le-am și adus în România . Expoziția All for Unity, continuă povestea artei dedicate lui Constantin Brâncuși cu un nou capitol în beneficiul educației.” spune Daniel Rădulescu.
Expoziția caritabilă este organizată în parteneriat cu Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, care susține atât inițiative artistice, cât şi de educație. Tocmai de aceea, scopul expoziției este de a sprijini activitatea activitatea organizației non-guvernamentale Teach for Romania, care se ocupă de educația copiilor din medii defavorizate.
Cum să faci parte din cea mai amplă inițiativă dedicată lui Brâncuși în care arta susține educația
Cei care vor să facă parte din acest proiect unic în România trebuie să facă o donație de cel puțin 50 de euro în contul partenerilor noștri, organizația non-profit Teach for Romania și va primi simbolic una dintre cele peste 200 de lucrări expuse, aleasă aleatoriu prin tragere la sorți,
Important! Dacă vrei să fii alături de noi poți dona în RON: RO29INGB0000999904665410 sau EUR: RO32INGB0000999904999424 cu mențiunea donație Brâncuși. Pentru a intra în posesia desenului ales aleatoriu trebuie să trimiți un e-mail pe adresele galerie@galateca.ro, cu dovada plății și detaliile pentru a fi contactat. Campania este valabilă în perioada 4-20 februarie.
Expoziția rămâne deschisă în perioada 4-20 februarie, de marți până vineri de la 12:00 la 20:00, iar sâmbăta de la 11:00 la 19:00. Accesul se face doar pe bază de invitație la evenimentul din 19 februarie.
Tările prezente pe Harta națiunilor care s-au alăturat workshopului mondial pentru Constantin Brâncuși realizat de Daniel Rădulescu:
Albania/ Algeria/ Angola/ Arabia Saudita/ Armenia/ Australia/ Austria/ Azerbaijan/ Afghanistan/ Bahamas/ Bahrain/ Bangladesh/ Barbados/ Belarus/Bolivia/ Brazilia/ Bulgaria/ Burkina Faso/ Cameron/ Canada/ Chicago/ China/ Columbia/ Croatia/ Cuba/ Danemarca/ Ecuador/ Egypt/ Elvetia/ Ethiopia/ France/ Gabon/ Germania/ Ghana/ Grecia/ Ierusalim/ India/ Indonezia/ Iran/ Iraq/ Irlanda/ Italia/ Japonia/ Jordan / Kazakhstan/ Kenia/ Korea/ Kosovo/ Kuwait/ Kyrgyzstan/ Latvia/ Lebanon/ Lituania/ Luxemburg/ Lybia/ Macedonia/ Madagascar/ Malaysia/ Maldives/ Mexic/ Moldova/ Monaco/ Mongolia/ Morocco/ Mozambic/ Nepal/ Niger/ Nigeria/ Norvegia/ Oman / Pakistan/ Palestina/ Philippines/ Portugalia/ Qatar/ Romania/ Russia/ SUA/ Seychelles/ Serbia/ Singapore/ Slovacia/ Somalia/ South Africa/ Spania/ Sri Lanka/ St Kitts and Nevis/ Sudan/ Syria/ Tajikistan/ Taiwan/ Tunisia/ Turcia/ Turkmenistan/ UAE/ Uganda/ Ucraina/ United Kingdom/ Uzbekistan/ Venezuela/ Yemen/ Zambia/ Zimbawe
DANIEL RĂDULESCU. Sculptor si grafician din Brașov, a urmat școala de arte Hans Mattis Teutsch sectia grafica, ulterior a absolvit sectia sculptura la Universitatea de Arte Plastice. Lucarile lui sunt realizate in metal, prin adaos de sute, sau chiar mii, de straturi de oțel, lăsând textura care reiese să devină o emblemă specifică lucrărilor lui, făcând fiecare sculptură unică și imposibil de replicat. Sculpturile lui se afla in colectii private in 13 tari de pe 4 continente.
REGINA MARIA – Rețea privată de sănătate. Regina Maria este o retea de sanatate care dorește să arate comunității în care trăim că le pasă de oameni în mod autentic. Acționează conduși de credința că pacientul trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre și ca doar așa putem oferi acestuia experiențe pozitive memorabile.
TEACH FOR ROMANIA. Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 8 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate, alături de un profesor care crede în el. În anul școlar 2021-2022, 118 cadre didactice fac parte din programul nostru și predau în 94 de școli, din 22 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 176 alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România, dezvoltând și inovând cultura organizațională a acestora. Întreaga noastră comunitate de profesori ajunge astfel la peste 20 000 de copii.
GALATECA. Galeria Galateca este una dintre cele mai longevive spații culturale din București, s-a născut din dorința și nevoia de a crea o platformă vie, versatiă, multifuncțională dedicat artei contemporane și designului, ideal pentru proiecte interdisciplinare. Este prima galerie privată din București cu un program multimedia național și internațional, cu un mix dinamic de concepte expoziționale, promovând artiști români și străini, artă și știință, eco-design, sustenabilitate în zona creative, dar și proiecte curatoriale inovatoare. Are integrat și un concept de galerie-magazin dedicată designului și comercializării obiectelor de artă complementare expozițiilor, denumit NeoGalateca.
Proiect realizat de Daniel Rădulescu
Organizat de Galeria Galateca
Sponsorizat de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA
Eveniment în beneficiul Teach for Romania
Parteneri media: Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz,Agenția C’Arte, Propagarta