Lansarea cărții „Răscolind jarul viului. Un front comun”, de Baptiste Morizot
Editura Seneca și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) vă invită 𝐥𝐮𝐧𝐢, 𝟏𝟑 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, începând cu ora 𝟏𝟗:𝟎𝟎, la lansarea cărții „Răscolind jarul viului. Un front comun”, de 𝐁𝐚𝐩𝐭𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐌𝐨𝐫𝐢𝐳𝐨𝐭, scriitor și filosof francez, doctor în filosofie, profesor la Universitatea Aix-Marseille.
13 Februarie 2023, 06:09
Vor participa 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐆𝐡𝐢𝐮, eseist, traducătorul cărții; 𝐑𝐚𝐥𝐮𝐜𝐚 𝐕𝐨𝐢𝐧𝐞𝐚, curatoare, co-directoare a Asociației 𝑇𝑟𝑎𝑛𝑧𝑖𝑡.𝑟𝑜 și membră a Stației experimentale de cercetare pentru artă și viață; 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚 𝐌𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐮, scriitoare, directoare FrACTalia și 𝐏𝐚𝐮𝐥 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐮, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București.
•••
”𝐴 𝑡𝑟𝑎̆𝑖" - întotdeauna înseamnă a trăi împreună, a coexista cu alte forme de viață. Biosfera le înglobează pe toate. Suntem împreună în acest glob magic. Concepția paternalistă a relațiilor noastre cu natură este cel puțin nostimă.
„𝑅𝑎̆𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖𝑛𝑑 𝑗𝑎𝑟𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖" este o carte despre relații. Despre locul Omului printre alte ființe vii.
•••
Raviver les braises du vivant: Un front commun | Baptiste Morizot, profesor de filozofie la Universitatea din Aix-Marseille din Franța într-o traducere de excepție semnată de 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐆𝐡𝐢𝐮. O carte despre relații. Despre locul Omului printre alte ființe vii.
Suntem mulți cei conștienți de criză. Există energie și inteligență din plin. [...] Miza revine, deci, la a inventa pârghii. Avem nevoie de pârghii arhimedice pentru operațiuni ecologice de anvergură, la înălțimea situației în care ne aflăm. Pârghii locale, multiple, transmisibile, dar efective. Numesc „pârghie de acțiune ecologică” un dispozitiv de comensurabilitate între mine și aventura viului din jurul meu. O pârghie de acțiune ecologică trebuie să fie eficace, accesibilă, fără concesii, înrădăcinată, efectivă pe termen scurt și puternică pe termen lung.
Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.