Lansarea cărții pentru copii „Istorii de colecție. Traseu tematic în expoziția permanentă a Muzeului George Severeanu”
27 Aprilie 2023, 13:09
Muzeul Municipiului București invită publicul să participe la evenimentul de lansare a cărții pentru copii „Istorii de colecție. Traseu tematic în expoziția permanentă a Muzeului George Severeanu”, publicată de Editura MMB, care va avea loc joi, 4 mai 2023, ora 17.00, la Muzeul George Severeanu (Strada Henri Coandă, nr. 26).
Vor participa Veronica Leca, educator muzeal și autoarea textului, Daniela Olaru, ilustratoare, autoarea ilustrațiilor din volum, dr. Adrian Majuru, istoric, antropolog, manager al Muzeului Municipiului București, și dr. Alina Streinu, arheolog, Șef Birou Istorie Veche și Medievală, Muzeul Municipiului București.
Dedicată Muzeului George Severeanu, „Istorii de colecție” este o carte pentru copii a cărei poveste nu începe cu „A fost odată ca niciodată”, ci cu „A fost odată o mare încurcătură”. Vercingetorex, câinele lui George Severeanu a intrat iar în bucluc. Cum îi place să fure lucruri și să le ascundă prin diverse locuri pentru zile negre, acum a găsit de cuviință să facă să dispară nu mai puțin de 14 artefacte din colecția medicului. Cum se va sfârși această întâmplare? Bineînțeles cu multe peripeții despre care vă invităm să citiți, iar la finalul cărții vom știi cu toții în ce fel s-a descurcat Vercingetorex și care i-a fost cea mai simpatică întâmplare.
Lansarea cărții va fi urmată de un atelier pentru copii (7-12 ani) în care participanții vor învăța să îl deseneze pe simpaticul Vercingetorex, împreună cu ilustratoarea cărții, Daniela Olaru.
Atelierul se adresează copiilor peste 7 ani, în limita locurilor disponibile.
Intrarea la eveniment este liberă, iar participarea la atelier este gratuită.
RSVP prin email la educatie@muzeulbucurestiului.ro.
„Mi-a plăcut cum te captivează povestea din „Istorii de colecție” și faptul că poate fi parcursă ușor de către copii. Stilul umoristic și jucăuș a fost foarte ofertant în ceea ce privește alegerea paletei de culori, crearea personajelor dar și a spațiului în care ele se desfășoară. Cred că cel mai mult m-am distrat atunci când am conceput personajele și artefactele pe care personajul principal, câinele Vercingetorex, le-a făcut să dispară cu multă dibăcie” – Daniela Olaru, ilustratoare.
„Muzeele sunt medii educaționale importante cu un potențial de învățare considerabil. Colecțiile expuse în muzeele ce țin de MMB oferă copiilor o legătură tangibilă cu timpul, locurile, evenimentele sau oamenii și le permit să experimenteze evoluția istoriei umane și a patrimoniului cultural. Muzeul Municipiului București își dorește să atragă și să cointereseze vizitatori de toate vârstele, inclusiv pe cei mai tineri dintre aceștia. MMB are o îndelungată tradiţie în a oferi copiilor oportunități de învățare nonformală, făcând apel la diferite metode. Creată pe principiul „învățării experiențiale” cartea „Istorii de colecție” este un traseu tematic de tip vânătoare de comori care oferă micilor vizitatori divertisment în timpul învățării, sporindu-le atenția și observația în timpul experienței muzeale” – Veronica Leca, educator muzeal MMB.