Cum să fii optimist la final de specie? Răspunde scriitorul Adrian Mihălțianu
04 Octombrie 2018, 14:24
Miercuri, 10 octombrie, de la 19.00, la Cărturești Carusel, Adrian Mihălțianu răspunde la o întrebare pe cât de incitantă, pe atât de incomodă: Cum să fii optimist la final de specie?
Pornind de la ideile din romanele Epoca inocenței și Apusul, apărute la editura Nemira, Adrian Mihălțianu va vorbi despre caruselul de forțe și tehnologii din viitorul apropiat: Tumultul din aceste zile nu e decât avanpremiera următoarelor decenii: libertatea de alegere oferită de tehnologie, medicină și genetică tulbură rolurile tradiționale, iar conservatorii și progresiștii se repliază în tabere care se exclud reciproc, nevrotic. Pe măsură ce devenim tot mai dependenți de tehnologie și tot mai modificați de genetică, lupta asta se va ascuți. Copiii noștri ne vor mai semăna, dar nepoții și copiii lor ar putea fi, deja, o altă specie.Mai poți fi optimist într-o astfel de perioadă unică în istorie?
ADRIAN MIHĂLȚIANU s-a născut în Bucureşti pe 9 mai 1975 şi a copilărit în ultimii ani ai comunismului, hrănindu-se cu literatura SF şi filme cu supereroi care arătau că răul poate fi, totuşi, învins. Deşi e licenţiat în Drept Diplomatic, alege să urmeze o carieră în mai multe multinaţionale de IT până în 2006, când iniţiază pe cont propriu două proiecte editoriale online: un site de jurnale de călătorie, Xplorio, şi un altul cu teste de maşini. Publică rticole pe teme de business şi tehnologie şi editoriale în România Liberă, Ziarul Financiar, Gândul. Devine redactor-şef al revistei Promotor în 2012, iar apoi gestionează un proiect internaţional, Drivemag.com, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. Pasionat de istorie şi fascinat de literatură de anticipaţie, îşi scrie primul volum de literatură SF în 2010 şi îl publică în 2011, în limba engleză, pe Amazon. El reprezintă baza acestui roman de debut, prima parte a unei saga ce se va întinde pe mai multe secole. Finalist al concursului de proiecte de guvernare globală Global Challenges 2018.