Cea mai frumoasă carte de sărbători: Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig apare la editura Nemi
31 Octombrie 2016, 11:31
Editura Nemi publică cea mai frumoasă carte de sărbători: Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig, cu ilustrații de Chris Mould și traducere de Veronica D. Niculescu. O poveste care le are pe toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și un băiat pe nume Nikolas căruia nu-i e teamă să creadă în magie.
Frumos întrețesută printre rânduri, lecția pe care o învață Nikolas și, odată cu el, copiii de toate vârstele care citesc cartea, este că adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții.
Plină de înțelepciune și umor, Un băiat numit Crăciun, este deja un clasic în devenire, o poveste neobișnuită și incitantă, scrisă de autorul de succes Matt Haig și minunat ilustrată de Chris Mould.
Drepturile pentru ecranizarea cărții au fost cumpărate de Blueprint și Studio Canal, iar scenariul va fi semnat de Ol Parker.
„Cea mai frumoasă poveste de Crăciun scrisă în ultimele decenii“ Stephen Fry
„Un nou clasic măreț. Amuzant, un pic trist și absolut strălucit. Se pare că, de fapt, știam doar jumătate din poveste.“ Simon Mayo, BBC
„Un ren numit Blitzen și o căciulă roșie puțin cam neobișnuită… această poveste de Crăciun ar putea să-l emoționeze chiar și pe Scrooge.“ The Guardian
„Lectura cărții se aseamănă cu plăcerea de a sta lângă foc într-o zi friguroasă… E cartea perfectă pentru Crăciun din toate punctele de vedere.“ The Independent
Matt Haig, scriitor și jurnalist, s-a născut pe 3 iulie 1975 la Sheffield, în Marea Britanie. Este un scriitor prolific, multe dintre cărțile lui fiind bestselleruri sau în curs de ecranizare. Printre cele mai cunoscute sunt: The Last Family in England (2004), Shadow Forest (2007), Runaway Troll (2008); Umanii (2013; trad. rom. Nemira, 2015), Băiatul Echo (2014; trad. rom. 2015) sau Reasons to Stay Alive (2015). Apărută în limba engleză în 2015, Un băiat numit Crăciun a avut un succes imens, fiind tradusă în peste 20 de limbi și va fi ecranizată de Blueprint și Studio Canal. În 2016 a apărut și continuarea, The Girl Who Saved Christmas, iar autorul a anunțat că lucrează și la un al treilea volum, dar deocamdată a păstrat misterul asupra titlului.
Chris Mould a început Școala de Arte la 16 ani. A câștigat Nottingham Children’s Book Award și a fost nominalizat la Sheffield Children’s Book Award. În prezent locuiește în Yorkshire, este căsătorit și are doi copii. Își iubește munca și-i place să scrie și să deseneze genul de cărți pe care i-ar fi plăcut să le aibă în bibliotecă când era copil.