Călătorii gastroliterare: Sicilia
12 Ianuarie 2024, 12:39
În mijloc de ianuarie, când gerul și drumurile dificile insistă să ne țină cât mai mult în casă, vă invităm la o incursiune însorită în cultura și gastronomia din Sicilia. Pe 18 ianuarie, de la ora 19:00, vă așteptăm la Hidden – The Social Space, la prima Călătorie gastroliterară.
Călătoria gastroliterară ne va purta prin Sicilia descrisă de autoarea Stefania Auci în saga sa, Leii Siciliei. Primul volum (tradus de Emanuel Botezatu) a fost cel mai bine vândut roman din Italia în 2019 și povestește cum a ajuns familia Florio pe pământ sicilian ca să rămână și să scrie istorie. Al doilea volum, Iarna leilor (tradus de Emanuel Botezatu și Iulia Dromereschi), continuă și încheie povestea, cu elemente tot mai dramatice și întorsături ale sorții care vă vor lăsa fără grai.
Pe lângă o prezentare a Siciliei prin paginile cărților (susținută de traducătoarea Iulia Dromereschi), vă propunem o incursiune în gastronomia locală (ghidată de traducătoarea Elena Drăgușin-Richard), urmate de o degustare de excepție a unor feluri specifice, cu ingrediente autohtone — despre care vom dezvălui mai multe în social media. Nimic nu se compară, însă, cu prezența la fața locului!
Surpriza de încheiere va fi o mini-trivia cu un premiu constând în cele două volume ale sagăi, oferite de Editura Nemira.
Evenimentul este organizat de traducătoarele Elena Drăgușin-Richard și Iulia Dromereschi și își propune să fie primul dintr-o serie care să ghideze curioșii și curioasele prin lumea traducerilor literare ancorate puternic în cultura și gastronomia locale. Prin seria aceasta, încurajăm vizibilitatea traducătorilor și traducătoarelor și facilităm dialogul dintre public și oamenii care vă oferă cărțile în limba dumneavoastră.