Ascultă Radio România Cultural Live

Românii în lume - E.S. Oleg Serebrian - Ambasadorul Repubicii Moldova în Republica Federală Germania

Românii în lume  - E.S. Oleg Serebrian - Ambasadorul Repubicii Moldova în Republica Federală Germania

07 Aprilie 2019, 06:15

https://www.mixcloud.com/RadioRomaniaCultural/rom%C3%A2nii-%C3%AEn-lume-es-oleg-serebrian-ambasadorul-repubicii-moldova-%C3%AEn-republica-federal%C4%83-german/

Românii in lume  - E.S. Oleg Serebrian - Ambasadorul Repubicii Moldova in Republica Federala Germania

Duminica 7 Aprilie ora 20.30

In fiecare duminica de la ora 20.30 va invitam sa ascultati emisiunea Românii in lume - realizator Magdalena Tara, un proiect in parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Interferenta artelor vazuta prin prisma protagonistilor evenimentelor prezentate de Institutul Cultural Roman in tara si in strainatate, personalitati ale culturii romane in dialog cu reprezentantii tinerei generatii de artisti si creatori.

Al 9-lea eveniment din seria „În Dialog“, la ICR Berlin: seară literară cu scriitorul și diplomatul Oleg Serebrian

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu“ din Berlin organizează, la data de 9 Aprilie, în cadrul ciclului de conferințe „În Dialog“, o seară literară cu scriitorul, istoricul și diplomatul român originar din Basarabia, Oleg Serebrian, cu titlul „Oameni, timpuri și locuri în romanul lui Oleg Serebrian“.Oleg Serebrian este in prezent ambasador al Republicii Moldova in Republica Federala Germania.

ICR Beijing organizează evenimentul „CHINA Meets ROMANIA. Future Folk“, în perioada 11 aprilie – 20 iunie 2019, la Beijing (ICR Beijing, Sala de Expoziție) și în zilele de 14 și 15 aprilie 2019, la Hefei (sediul Grupului Editorial al provinciei Anhui, care însumează toate editurile din întreaga provincie chinezească Anhui, Sala de Expoziție).

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu“ din Berlin susţine in perioada: 8-15 aprilie 2019 desfășurarea tuneului în Germania al Trio-ului de Jazz FANTASM, compus din trei muzicieni de calibru internațional: Lucian Ban, Mat Maneri şi Albrecht Maurer, organizat la Hamburg (Klangmanufaktur), Köln (Chamber Remix Cologne / The Loft KOLN) şi Bonn (In Situ Art Society / Zentrifuge), în colaborare cu Nemu Records și Musikfond. Concertul va fi inspirat dintr-o sumă de genuri, de la repertoriul muzicii populare românești la blues, de la muzica camerală la improvizaţie, de la George Enescu la jazz.

În data de 8 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, va avea loc un tur ghidat al sediilor celor două instituţii, care va începe la ERIAC şi va continua la RKI, fiind urmat de un performance artistic al Alinei Şerban:

Ora 17.30: Tur ghidat al expoziţiei condus de curatoare; ERIAC, Reinhardtstr. 41-43, 10117 Berlin.

Ora 18.30: PerformanceThe Best Child in The World(fragmente) de Alina Şerban, RKI Berlin, Reinhardtstr. 14, 10117 Berlin.

Expoziția “ROMA WOMEN WEAVING EUROPE”

În perioada 21 martie – 30 iulie, ICR Berlin şi ERIAC (Institutul de Artă şi Cultură al Romilor din Europa) vor celebra femeia de etnie romă din întreg spațiul european în cadrul unei expoziţii de artă contemporană şi a unei serii de evenimente conexe. Expoziţia a fost gândită sub un unic concept pentru două spaţii, cel al Galeriei ICR şi cel al ERIAC Berlin, care se află pe aceeaşi stradă, una la numărul 14, iar cealaltă la numărul 41.

Artişti participanţi: Mihaela Cîmpeanu (RO), Mihaela Drăgan (RO), Alina Şerban (RO), Ana Maria Gheorghe (RO), Kiba Lumberg (FG), Delaine Le Bas (UK), Malgorzata Mirga-Tas (PL), Emilia Rigova (SK), Selman Selman (BiH), George Vasilescu (RO).

ICR Bruxelles sprijină proiectul expoziționalExpoRomânia Bruxellesla sediul Parlamentului European din Bruxelles, în perioada 10 -12 aprilie 2019.

Evenimentul este organizat de l’Association internationale des entreprises créatives și urmărește promovarea imaginii României în Europa, descoperirea sau redescoperirea valorilor comune ale culturii românești și ale celorlalte culturi europene.

Participarea românească la Festivalul și concursul internațional coral din Budapesta, ediția a XVII-a

Perioada: 14-18 aprilie 2019

Institutul Cultural Român de la Budapesta susține participarea Corului Sound în cadrul Festivalului și Concursului coral din Budapesta.

Conferință publică „Presa românească la Centenar. Personalități ale presei românesti“ Lansarea volumului Condeie, voci, chipuri. Presa românească – pagini de istorie. Proiect în cadrul programului CENTENAR

Data: 9 aprilie 2019

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ de la Chișinău, în colaborare cu Biblioteca Națională a Moldovei și Editura „Tipo – Moldova“ organizează, în data de 9 aprilie 2019, înSala de festivități a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova,în continuarea amplului program Centenar, două evenimente culturale, respectiv Conferința publică „Presa românească la Centenar. Personalități ale presei românești“, menită să omagieze personalitățile presei românești din ultimul secol (1918 – 2018), care au slujit cu condeiul cauza Marii Uniri, susținută de scriitorul și ziaristul Neagu Udroiu, ex-director al Agenției Rompres și lansarea de carte Condeie, voci, chipuri, presa românească - pagini de istorie, volum prezentat de autorul Neagu Udroiu.

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu“ de la Chișinău sprijină deplasarea Teatrului Național „I.L. Caragiale“ din București la Chișinău, în cadrul celei de-a VI-a ediții a proiectului „Teatrul Românesc la București și Chișinău“. La aceasta ediție, TNB va prezenta pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu“ din Chișinău două spectacole: A fost odată în România și Cursa de șoareci de Agatha Christie, în datele de 13 și 14 aprilie 2019.

Piesa dramaturgului Olivia Negrean, FEAST - A Play in One Cooking, în premieră londoneză

Perioada: 10-11 aprilie 2019

ICR Londra organizează două reprezentații ale spectacolului FEAST- A Play in One Cooking, piesă scrisă de dramaturgul român Olivia Negrean, în spațiul teatral special amenajat în cadrul Institutului.

Zilele Traducerii şi Interpretariatului la Universitatea Autonomă din Madrid

Perioada: 8-10 aprilie

Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Asociaţia La Jerónima din cadrul Universităţii Autonome din Madrid, organizează în zilele de 8, 9 şi 10 aprilie 2019 un seminar dedicat traducerii şi interpretariatului, care constă într-o serie de ateliere lingvistice, conferințe și discuții despre traducere și „falși prieteni“. Sunt invitați să participe experți în lingvistică pentru nouă limbi. La acest seminar participă mai multe institute din reţeaua EUNIC.

În contextul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei, Muzeul Regiunii Porților de Fier din Drobeta-Turnu Severin și Muzeul de Arheologie din Asturias, expoziția „Pons Traiani Drvbeta. Între Hispania și Dacia“, în perioada 4 aprilie – 4 mai 2019, la Muzeul de Arheologie din Asturias.

Institutul Cultural Român de la Paris susține participarea coregrafului Cosmin Vasile la L'Atelier de Paris - CDCN, în perioada 8-19 aprilie 2019.

În cadrul Premiilor CNDB 2018, tânărul coregraf Cosmin Vasile a primit din partea Institutului Francez din Bucureşti un premiu special: o bursă de studii profesionale la L'Atelier de Paris cu Dominique Mercy și Malou Airaudo.

Accademia di Romania din Roma, în colaborare cu Ambasada României în Republica Italiană, Teatrul Evreiesc de Stat din București și Universitatea Roma Tre din Roma, organizează o reprezentație a spectacolului de teatru Corp străin, la Teatro Palladium din Roma, în data de 10 aprilie 2019.

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în colaborare cu Istituto Ellenico di Studi Bizantini e Postbizantini din Veneţia,organizează la sediu Congresul internaţional de studii româno–veneţiene ,,Veneţia şi Europa Răsăriteană în secolele XIII–XVIII/Venezia e l’Europa Orientale tra il tardo Medioevo e l’Età moderna“, ediţia a X-a, în perioada 12-13 aprilie 2019.

Institutul Cultural Român de la Paris sprijină proiectul multidisciplinar „Generation Hamlet Project“, care se va desfășura în perioada 4-9 aprilie 2019, la Paris, inițiat de compania Les Arts Et Mouvants , etichetat în cadrul Sezonului România-Franța 2019.

„Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2024”, în direct la Radio România Cultural, de Ziua Culturii Naționale
Literatură 14 Ianuarie 2025, 08:25

„Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2024”, în direct la Radio România Cultural, de Ziua Culturii Naționale

Luni, 6 ianuarie 2025, juriul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2024 a anunțat public nominalizările...

„Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2024”, în direct la Radio România Cultural, de Ziua Culturii Naționale
Conferința „Portretele patriciatului săsesc - o fereastră spre istoria Brașovului” de Ziua Culturii Naționale
Literatură 13 Ianuarie 2025, 20:32

Conferința „Portretele patriciatului săsesc - o fereastră spre istoria Brașovului” de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Muzeul de Artă Brașov vă invită miercuri, 15 ianuarie 2025, la ora 16.00, la conferința...

Conferința „Portretele patriciatului săsesc - o fereastră spre istoria Brașovului” de Ziua Culturii Naționale
Editura Publisol dezvăluie istoria secretă a bombei germane prin volumul RĂZBOIUL LUI HEISENBERG, de Thomas Powers
Literatură 13 Ianuarie 2025, 11:14

Editura Publisol dezvăluie istoria secretă a bombei germane prin volumul RĂZBOIUL LUI HEISENBERG, de Thomas Powers

„Războiul lui Heisenberg va declanșa o furtună de controverse academice... Dar toți cititorii se vor bucura de intriga...

Editura Publisol dezvăluie istoria secretă a bombei germane prin volumul RĂZBOIUL LUI HEISENBERG, de Thomas Powers
Scriitorul britanic David Lodge a murit la vârsta de 89 de ani
Literatură 03 Ianuarie 2025, 18:01

Scriitorul britanic David Lodge a murit la vârsta de 89 de ani

Scriitorul britanic David Lodge a murit la vârsta de 89 de ani. A devenit cunoscut pentru o trilogie de romane în...

Scriitorul britanic David Lodge a murit la vârsta de 89 de ani
Romane care îți vor transforma sărbătorile de iarnă într-o aventură plină de suspans
Literatură 18 Decembrie 2024, 15:01

Romane care îți vor transforma sărbătorile de iarnă într-o aventură plină de suspans

În vacanța de iarnă, pe lângă bucuria cadourilor și magia luminilor de sărbători, e momentul ideal să te pierzi...

Romane care îți vor transforma sărbătorile de iarnă într-o aventură plină de suspans
35 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989 – lansarea volumului „Ruperea blestemului“ de Cătălin Ranco Pițu la Cărturești Verona
Literatură 16 Decembrie 2024, 00:37

35 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989 – lansarea volumului „Ruperea blestemului“ de Cătălin Ranco Pițu la Cărturești Verona

În contexul împlinirii a  35 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989 , Editura...

35 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989 – lansarea volumului „Ruperea blestemului“ de Cătălin Ranco Pițu la Cărturești Verona
Scriitorul  Bogdan-Alexandru Stănescu își întâlnește cititorii la Iași. Lansarea romanului Soarele negru
Literatură 13 Decembrie 2024, 12:14

Scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu își întâlnește cititorii la Iași. Lansarea romanului Soarele negru

Bogdan-Alexandru Stănescu a fost recompesat recent cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul Abraxas. În...

Scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu își întâlnește cititorii la Iași. Lansarea romanului Soarele negru
Stere Gulea: „N-am vrut să scriu amintiri sau memorii, nu sunt pregătit sufletește pentru așa ceva, pentru că eu sunt, totuși, un om al ficțiunii”
Literatură 12 Decembrie 2024, 12:09

Stere Gulea: „N-am vrut să scriu amintiri sau memorii, nu sunt pregătit sufletește pentru așa ceva, pentru că eu sunt, totuși, un om al ficțiunii”

Joi, 12 decembrie, la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește lansarea volumului  Scrisoare către...

Stere Gulea: „N-am vrut să scriu amintiri sau memorii, nu sunt pregătit sufletește pentru așa ceva, pentru că eu sunt, totuși, un om al ficțiunii”
Ascultă live

Ascultă live

00:00 - 00:30
Ambient
Ascultă live Radio România Cultural
00:00 - 00:05
Ştiri
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
00:00 - 01:00
Espańol 2
Ascultă live Radio România Internaţional 1
00:00 - 00:05
Ştiri
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
Acum live
Radio România Antena Satelor
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
Acum live
Radio România Braşov FM
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța Folclor
Ascultă live Radio România Constanța Folclor
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru