În culisele dictaturii comuniste, tema lunii ianuarie la Clubul de istorie Corint
„Elena Ceaușescu n-a ținut jurnale, n-a scris bilețele și nici scrisori... N-a lăsat în urmă reflecții despre viața ei. Hazardul, voluntarismul ori întâmplarea să fi prevalat în acest destin? În pofida avalanșei de informații politice, rețetele câștigului și pierderii puterii nu ne sunt mai limpezi decât strămoșilor din vechime”, scrie Lavinia Betea în prefața volumului Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu (Corint, 2021).
20 Ianuarie 2023, 11:01
Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica, vă invită la o nouă ediție a Clubului de Istorie Corint, joi, 26 ianurie, ora 19.00, la librăria CLB Luceafărul din București. Jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vor intra în culisele dictaturii comuniste, în efortul de a înțelege cine a fost nevasta lui Nicolae Ceaușescu și care este explicația ascensiunii ei în nucleul conducerii politcii românești, cât de puternică era, de fapt, Lenuța din Petrești.
Discuția va porni de la două volume semnate de Lavinia Betea și publicate în imprintul Corint Istorie Autori Români: Tovarășa. Biografia Elenei Ceaușescu și Ceaușescu și epoca sa.
Invitații acestei ediții sunt:
• Lavinia Betea, autoare, profesor Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad
• Adrian Cioroianu, istoric, profesor Facultatea de Istorie, Universitatea din București
• Cosmin Popa, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, Academia Română
• Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, coordonator Corint Istorie.
Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile de istorie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.
În plus, membrii Clublui de istorie Corint beneficiază de surprize deosebite: invitații VIP la evenimente, reduceri speciale, informații despre proiecte viitoare și multe altele. Vă puteți înscrie în Club completând formularul disponibil aici.
Grupul Editorial Corint (GEC) are 28 de ani de experiență pe piața românească de carte, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din România. În ceea ce privește cărțile de nonficțiune, a acordat o atenție deosebită domeniului istorie, care are nu mai puțin de patru colecții distincte: Corint Istorie (coordonator Ion M. Ioniță), Corint Istorie cu blazon (coordonator Filip-Lucian Iorga), Corint Istorie Autori Români (coordonator Florin-Răzvan Mihai) și Corint Istorii urbane (coordonator Adrian Majuru), cu zeci de apariții editoriale anual.