Educația emoțională - Introspecții, duminică, 7 noiembrie 2021, ora 18.30
05 Noiembrie 2021, 15:08
Ce mai faci? – este întrebarea cu care ne întâmpinăm frecvent cunoscuții, pentru ca apoi să ne mulțumim cu simplul răspuns „bine”. Nu avem timp de mărturisiri, de păreri și, mai ales, nu avem disponibilitate în a primi emoțiile celuilalt. Le avem noi pe ale noastre! Le avem, dar nici cu propriile noastre emoții, nu suntem întotdeauna suficient de atenți. Se întâmplă așa pentru că suntem acaparați de lucrurile pe care le avem de făcut zi de zi. Dar poate fi și rezultatul unor experiențe din copilările, când, probabil, ni s-a spus că emoțiile, bune sau rele, trebuie negate, mascate sau că pur simplu nu trebuie luate în seamă. Nu ne-a avertizat nimeni, însă, că, la un moment dat, la vârsta adultă, toate acestea pot ajunge să ne copleșească, să ne afecteze sănătatea și să ne împiedice să stabilim relații autentice cu ceilalți. Cum putem reînvăța să ne recunoaștem emoțiile? – discutăm în emisiunea Introspecții, duminică, 7 noiembrie, de la ora 18.30, în direct, la Radio România Cultural. Invitată: Ramona Andrei, co-fondator al Centrului Internațional pentru Resurse și Formare Alfred Adler, psihoterapeut adlerian, formator și supervizor cu peste 15 ani de experiență, formator în art-terapie și mijloace expresiv-creative, co-fondator și formator al primului program de formare de facilitatori de parenting din România, autor al cărții "Rescrie Povestea Nașterii". Realizator Daniela Vasile
Ramona Andrei:
SĂ FIM CA APA! De la concepție la maturitate, trecând prin valurile vieții
Lucrez cu adulți preocupați de a avea relații sănătoase și armonioase. Ne întoarcem împreună în copilărie, căutând rezolvarea unor dileme, vindecarea unor momente, retrezind puteri, daruri și haruri. Foarte mulți sunt uimiți de cât de simple sunt înțelegerile despre sine atunci când învață să urmărească anumite semnale din corp. Și mulți mă întreabă de ce nu am fost învățați sa ne conectam cu noi, sa comunicam sănătos, să relaționăm armonios... căci lipsa acestei educații doare. Îi doare!
Vă invit să reflectați la ce ați fi avut nevoie sa știți ca să vă fie viața mai ușoară, curgătoare. Cum ați fi vrut sa puteți privi provocările, eșecurile, dezamăgirile, pierderile astfel încât sa rămâneți întregi, autentici și benefici pentru voi și ceilalți. Să fiți ca apa!