Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, singurele universități din România prezente în clasamentul QS 2020
11 Iunie 2020, 06:25
- Cele două universități se situează în marja 801-1000 a celui mai cunoscut ranking global -
Conform clasamentului Quacuarelly Symonds World University Rankings (QS) 2020, aferent anului 2021, cel mai cunoscut ranking global al universităților în funcție de domeniile de studiu și cercetare, Universitatea din București are, alături de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cele mai bune performanțe la nivelul sistemului de învățământ superior românesc.
Clasamentul analizează performanțele a peste 1.000 de universități din întreaga lume, având în vedere șase dimensiuni: reputația academică, reputația de angajator, numărul de studenți, numărul de citări pentru facultăți, facultăți internaționale și studenți internaționali.
Un lucru extrem de relevant este faptul că Universitatea din București este și singura universitate din România prezentă în topul QS – Employability 2020,cu opoziționare în marja 301-500, dovedindu-și astfel reputația pe care o are în rândul angajatorilor. Topul vizează atât reputația de angajator, cât și rezultatele alumnilor, parteneriatele cu angajatorii, conexiunile dintre angajatori și studenți sau rata angajabilității absolvenților.
În ceea ce privește clasamentul QS World University Rankings by Subject, realizat pe domenii fundamentale, Universitatea din București figurează în 10 domenii și subdomenii din cele 53 analizate. În plus, în domeniul „științe ale naturii” (marja 401-450) și subdomeniul „limba și literatura engleză” (marja 251-300), Universitatea din București este singura universitate din România prezentă în clasamentul QS. Nu în ultimul rând, UB este singura universitate din țară clasată în seria 201-250 în QS–University Ranking by Subject 2020 în subdomeniul „lingvistică”.
De asemenea, rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România în domeniul „arte și științe umaniste”, dar și în subdomeniile „chimie” și „fizică și astronomie”.