Târgul Educațional "Vocația Ta" - București, 5-12 mai 2023
Ajuns la cea de a XXIV- a ediție, Târgul Educațional "Vocația Ta" se desfășoară în perioada 5-12 mai, la Biblioteca Națională a României și le oferă școlarilor, ocazia de a explora programele de studii liceale și universitare. Le dă informațiile necesare pentru luarea deciziei privitoare la viitoarea carieră.
05 Mai 2023, 14:11
Școlarii bucureșteni au ocazia să îi întâlnească pe reprezentanții celor mai performante universități, licee și școli profesionale din Capitală, să afle informații utile despre bursele și programele de studiu ale instituțiilor participante, să pună întrebări și să participe la prezentările interactive ale expozanților.
La Târgul Educațional "Vocația Ta" sînt prezente și liceele cu profil dual și câteva companii de top care le arată elevilor bucureșteni, beneficiile sistemului de învățământ dual.
În aceeași perioadă, Târgul Ofertă Educațională (TOE) își deschide porțile virtuale pe www.toe.hubproedus.ro unde elevii, părinții și profesorii pot accesa online oferta educațională a liceelor din Municipiul București, dar și vizitarea liceelor prin intermediul tururilor virtuale 360°.
Mai multe detalii veți afla luni, la emisiunea Știința 360 într-un material radiofonic realizat de Mirela Nicolae.
Evenimentul Târgul Educațional "Vocația ta" găzduiește aproximativ 70 de standuri educaționale și reprezintă o etapă de finalizare a programului de orientare școlară și în carieră, unde aproximativ 7000 de elevi și părinți au participat în perioada octombrie 2022 - martie 2023 la activități de tip Sesiuni 1 la 1, Speed Interviews, Bibliotecă Vie, Open Space Technologies și Fast Track to Careers.
Programul VOCAȚIA TA a avut ca principal scop stimularea motivației și consilierea tinerilor elevi de gimnaziu și liceu pentru a pune bazele unei schimbări atitudinale privind dezvoltarea vocațională și eliminarea factorilor de risc. Prin implementarea acestui program elevii au putut obține planuri personalizate care au cuprins parcursul acestora educațional și profesional după caz.
Prin derularea programului, elevii și-au format o imagine generală despre ei și despre ce este în jurul lor în vederea realizării de alegeri realiste în conformitate cu abilitățile, aptitudinile și posibilitățile personale, fiind sprijiniți astfel în procesul de stimulare a motivației, de adoptare a unui comportament adecvat ce îi va ajuta să își stabilească locul potrivit în societate.