Radioul, filmul şi televiziunea predate cu tehnici moderne educaţionale
20 Mai 2021, 12:43
În perioada 2021- 2027, Comisia Europeană a prevăzut printre cerinţele de dezvoltare a unui ecosistem educaţional de calitate, o infrastructură digitală adecvată, o creştere a pregătirii şi nivelului de încredere în competenţele digitale ale profesorilor şi managerilor de şcoli, dar şi un conţinut online de valoare al lecţiilor încărcate pe platformele dedicate educaţiei. Pentru îndeplinirea acestor nevoi, anual sunt alocate fonduri importante, mai ales pe componenta de finanţare Erasmus+.
Radio România în colaborare cu Colegiul Tehnic Media din Bucureşti, Asociaţia Pixel din Italia şi Universitatea franceză de la Lyon, Franţa implementează, în aceste luni, proiectulRTV – Key Competences in Media Production for Radio, Film and Television. Programul se bazează pe crearea de produse noi şi inovative: o platformă media adresată profesorilor şi elevilor dar şi celor care vor să cunoască mai multe despre radio, film, televiziune; planuri de lecţii moderne şi un ghid metodologic adresat elevilor şi profesorilor de la şcolile media europene.
Profesoara Monica Pârlog de la Colegiul Tehnic Media a vorbit la emisiunea Ştiinţa 360 despre munca sa ca formator şi coordonator de proiecte europene dar şi despre cum sunt testate aceste produse digitale, de ce este folositoare experienţa de învăţare din Erasmus+. Un interviu realizat de Mirela Nicolae