Copiii care au sunat la Telefonul Copilului în ultimele două luni au experimentat stări de tristețe, depresie și panică
19 Mai 2020, 15:41
Izolarea, închiderea școlilor, teama de a nu ne îmbolnăvi pot genera sentimente de anxietate, panica sau pot duce la probleme în familie. Psihologii asociatiei Telefonul Copilului au primit în ultima perioadă un număr mare de solicitări telefonice și online. Elevii s-au plâns, printre altele, de programul încărcat de școală online și de numărul mare de teme pe care le-au avut de efectuat, uneori de la o zi la alta. A fost observată în plus o creștere a numărului de cazuri de abuz și violență în familie.
Psihologii asociației au fost sunați și de părinți, care au solicitat sfaturi de consiliere psihologică, juridică și au semnalat neajunsurile materiale prin care trec în această perioadă de pandemie.
“Ce-am remarcat în această perioadă, copiii experimentează stări de tristețe, stări de depresie, de panică”.Cătălina Surcel, director executiv al Asociației Telefonul Copilului a vorbit la I Clasă despre cum s-a schimbat dinamica apelurilor în această perioadă și care au fost principalele solicitări ale celor care au sunat la numerele de telefon ale asociației. Un interviu de Lidia Laic.