Concurs de desen pentru elevi
14 Februarie 2022, 14:23
Pentru a celebra prima atestare documentară a Cetății Neamț, din data de 2 februarie 1395, Complexul Muzeal Naţional Neamţ, prin intermediul Muzeului Cetatea Neamț, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, organizează concursul de desen ,,Voievozi, domni şi regi”.
”Anul trecut a fost primul an în care am organizat acest concurs, iar răspunsul profesorilor, dar mai ales cel al copiilor a fost mult peste așteptări: mai mult de 100 de copii din întreaga ţară au participat cu proiecte atent pregătite și minuțios lucrate”, a declarat Vera Stigleț, muzeograf al Complexului Muzeal Național Neamț.
Într-o lume în care cei mici sunt din ce în ce mai atrași de supereroi și fapte de vitejie, Muzeul Cetatea Neamț vine cu o recomandare către ei: evocarea prin desen a celor mai iubiți voievozi, domnitori sau regi. Complexul Muzeal Național Neamț propune copiilor din întreaga țară un CONCURS DE DESEN cu premii și recunoaștere națională. Acesta se va desfășura în perioada 1 – 28 februarie.
Lucrările copiilor pot fi trimise pe mail la adresa muzeu.tgneamt@gmail.com sau depuse în format fizic la sediul Muzeului Cetatea Neamţ.
CERINȚE:
• Proiectul trebuie realizat pe coală⁄pânză format A 4 sau A3, iar pe verso se specifică datele de contact (titlul, numele şi prenumele, clasa, unitatea de învăţământ, telefon, adresă email şi numele profesorului coordonator, dacă este cazul).
• Tehnica de lucru este liberă, alb-negru sau color. La finalul concursului desenele vor rămâne în arhiva muzeului.
• Evaluarea lucrărilor elevilor și stabilirea câștigătorilor va fi realizată de o comisie formată din specialiști din cadrul instituției muzeale și cadre didactice, în perioada 1-2 martie 2022.
• Comunicarea rezultatelor jurizării se va efectua prin adresa de e-mail a concurentului și pe pagina de Facebook a Complexului Muzeal Național Neamț, în data de 3 martie 2022.
Regulamentul complet al concursului este disponibil pe muzeu-neamt.ro.
Informații suplimentare despre acest concurs i-au fost oferite Mirelei Nicolae chiar de către coordonatoarea lui, muzeograful Vera Stigleț.