Cea mai mare experiență europeană de educație non-formală: CONNECTOR 9.0 (București, 1-6 iulie 2024)
25 Iunie 2024, 13:13
A IX-a ediție a Connector își propune să creeze un spațiu și un context în care persoanele implicate în învățare se familiarizează cu diferite metode de învățare non-formală care să fie utilizate în diverse contexte de învățare având în vedere prioritățile Erasmus+/ESC 2024 (incluziune și diversitate; transformare digitală; mediu). și lupta împotriva schimbărilor climatice. Un accent special va fi pus pe modul în care aceste metode de învățare: creează un cadru pentru a spune povești în jurul rezultatelor proiectului. În acest an, participanții români și străini vor beneficia gratuit de șase ateliere de educație susținute de formatori și facilitatori cunoscuți din rețeaua națională de formatori Erasmus+. La acestă ediție au fost selectați să participe lucrători pentru tineret, specialiști în educația adulților, formatori, facilitatori de învățare, profesori, educatori și personal de sprijin, reprezentanți din sectorul tineret, școli, învățământ superior, instituții de educație a adulților și formare profesională care reprezentă organizații cu proiecte E+/ESC aprobate din 2021 încoace.
„Ca de-obicei promovăm învățare nonformală, experențială și încercăm să atragem un public cât mai divers”, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Cultural, Andra Dobre, responsabil de comunicare la Agenția Națională Erasmus+ (ANPCDEFP) și unul dintre coordonatorii evenimentului pe care-o puteți asculta în interviul acordat Mirelei Nicolae.
Povestea Connector datează din 2014, când Agenția Națională Erasmus+ din România a organizat prima ediție, cu scopul ca evenimentul – axat pe împărtășirea și experimentarea metodelor de învățare non-formală – să devină un punct de referință european pentru educația non-formală.