TENERIFE
16 Aprilie 2017, 14:10
Şi după ce am călătorit (pe calea undelor) prin Gran Canaria, ne îndreptăm în minutele ce ne-au mai rămas spre Insula Tenerife (numită datorită vremii prielnice şi „Insula Primăverii veşnice”). Aceasta este binecuvântată cu plaje minunate străjuite de palmieri şi nisip vulcanic de culoare închisă. În Tenerife (cea mai mare şi mai plină de verdeaţă insulă a arhipelagului), plăcerea relaxării se îmbină perfect cu drumeţiile, pentru care condiţiile de aici sunt ideale. Principalul său oraş este Santa Cruz de Tenerife, iar Piscul Teide (simbolul insulei), nu trebuie să vă scape atenţiei. Cei ce vor alege să viziteze Pico del Teide (în apropierea căruia se poate ajunge cu telefericul), cu siguranţă vor fi încântaţi de peisaj: flora schimbându-se în funcţie de altitudine.
* * *
Una dintre cele mai populare atracţii din Tenerife se găseşte în cartierul Chacona din oraşul Guimar: „Piramidele Guimar”. Acestea sunt şase structuri terestre, despre care etnograful Thor Heyerdahl susţine că au fost construite cu migală, după aceleaşi principii ca cele din Mexic, Peru şi Mesopotamia antică.
„Camel Park” nu se lasă nici el mai prejos. Învecinat cu satele Chafoya şi La Camella, şi amplasat la doar 10 minute distanţă de staţiunea Los Christioanos, acesta reprezintă un parc tematic unde vizitatorilor li se oferă posibilitatea de a se plimba pe cămile (aduse din Sahara Occidentală), de a degusta bucate tradiţionale sau de a bea ceaiuri aromate.
* * *
Înainte de a vă îndepărta din această zonă, ne permitem să vă dăm un sfat: treceţi şi pe la Castelul San Miguel, o construcţie din piatră aflată foarte aproape de staţiunile Los Christianos şi Las Americas. O excursie aici va fi una de neuitat. Cei ce se opresc în acest loc sunt introduşi în atmosfera trecutului, prin vizionarea unui spectacol al cavalerilor îmbrăcaţi în armură, ce mânuiesc cu măiestrie săbiile în „Sala Turnirurilor”. Intrarea în clădire se face pe un pod mobil, iar la uşa castelului oaspeţii sunt întâmpinaţi de personaje care îl înfăţişează pe contele Don Rodrigo şi fiica sa, tânăra contesă Inca.
După terminarea spectacolului din „Sala Turnirurilor” se trece mai apoi în „Sala Balului”, unde toţi cei de faţă sunt invitaţi la dans. Iar de aici se ajunge în „Sala Coliseum”.
* * *
„Casa cu balcoane”, ridicată în secolul XVII în centrul istoric al oraşului Orotava (aflat pe coasta de nord a insulei), este o adevărată comoară arhitecturală ce poate fi admirată de cei ce ajung în Tenerife Clădirea (formată din trei etaje) uimeşte atât prin faţada sa cât şi prin interiorul de o frumuseţe extraordinară. Aici se află unul dintre cele mai importante centre de artizanat din Insulele Canare, iar turiştii pe lângă numeroase suveniruri se mai aleg şi cu posibilitatea de a învăţa câteva din tainele meşteşugului cu acul.
Şi tot în Tenerife, mai pot fi admirate Parcul Loro (cu principala sa atracţie, grădina de orhidee), Parcul Naţional Teide (cu o uriaşă diversitate de nevertebrate), Grădina Botanică (din oraşul Puerto de la Cruz), precum şi Copacul Dragon (vechi de sute de ani), declarat monument naţional, dar şi statui ale conducătorilor Guanchos (ce se află pe coastă, în Candelaria).