Calatorie in jurul lumii - Sambata 29 Mai ora 19
29 Mai 2021, 06:04
Realizator Magdalena Tara
Invitat special E.S. Doamna Sofia Grammata - Ambasadorul Republicii Elene
Invitati Pompiliu Constantinescu- Presedinte BRUCODA The Brussels Circle of Diplomatic Artists
Doina Popescu - Artist plastic
Emisiunea Călătorie în jurul lumii din această seară vă propune o incursiune diplomatică si culturală in Grecia si va supunem atentiei un nou proiect prezentat de
BRUCODA The Brussels Circle of Diplomatic Artist.
Vă vom prezenta câteva aspecte privind semnificația sărbătorii naționale a Greciei, despre relațiile bilaterale cu România, despre modul în care aceasta tara este afectata de pandemia cu COVID 19. Si desigur vă vom prezenta și din punct de vedere turistic Grecia, ca destinație de călătorie.
De asemenea, invitatul nostru special va sublinia și cel mai importante obiective ale misiunii sale diplomatice în calitate de Ambasador al republicii Elene acreditat în România.
Doina Popescu - He loves me…he loves me not…,2017, colecția permanenta a Muzeului de arta Europeană, Danemarca
The Brussels Circle of Diplomatic Artists
„U N / D i g IT Al iz ED” - expoziție online și artiști în reședință
MOTTO: Cultură și dezvoltare durabilă pentru un sector cultural mai rezistent și mai impactant
„Impactul COVID-19 asupra sectorului cultural este resimțit în întreaga lume. Acest impact social, economic și politic afectează dreptul fundamental de acces la cultură, drepturile sociale ale artiștilor și ale profesioniștilor creativi și protecția diversității expresiilor culturale.”- declarația Organizației Națiunilor Unite pentru Ziua Mondială a Culturii Diversitate pentru dialog și dezvoltare (21 mai 2021)
În 21 mai 2021, Cercul artiștilor diplomați din Bruxelles / The Brussels Circle of Diplomatic Artists BRUCODA este alături de ONU cu ocazia Zilei Mondiale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, în vremuri în care protejarea diversității expresiilor culturale este mai importantă ca niciodată și anunță noul proiect multicultural „UN / D ig IT Al iz ED - Expoziție online și BRUCODA Artists in Residence”, o expoziție online de o lună - prezentări de artiști și o rezidență artistică a artiștilor BRUCODA pentru crearea de noi lucrări în perioada 21 mai - 21 iunie 2021.
Conceptul constă în prezentarea fiecărui artist contemporan al BRUCODA cu un corp important de lucrări și în organizarea primei rezidențe artistice online a BRUCODA. În timpul rezidenței, fiecare artist va crea o operă care abordează tema impactului erei digitale asupra artei, atât din punctul de vedere al creației de artă și al creatorilor, cât și din punctul de vedere al circulației artei și a artiștilor în lume, știind că majoritatea artiștilor BRUCODA nu sunt doar cetățeni ai statelor membre ONU, ci și artiști diplomați din întreaga lume. Expoziția pune sub semnul întrebării rolul educației în și prin artă și necesitatea de a avansa prin multitudinea de tehnologii pentru a crea și comunica arta în ritmul rapid actual în care evoluează mediile politice / sociale / culturale, în timp ce comunicarea directă a artei rămâne încă discutabilă. O expoziție online va prezenta pe 21 iunie toate lucrările create în întreaga lume de Membrii și Alumni BRUCODA în timpul rezidenței. Toate comunicările vor fi făcute de BRUCODA în engleză și franceză pe Facebook, YouTube, Twitter și prin comunicate de presă și Newsletter.
Cu mai mult de 5 expoziții colective în galerii și centre culturale din Belgia și 3 galerii virtuale organizate până în prezent, expoziția Cercului Artiștilor Diplomați din Bruxelles, „UN / D ig IT Al iz ED - Expoziție online și artiști BRUCODA în reședință”, prezintă lucrările a 12 artiști invitați din 9 țări: fotografie – CLAUS SIEBENEICHER (Germania) și pictură – IOANA BELTIC-PIASSONI (România), POMPILIU CONSTANTINESCU (România) – coordonator BRUCODA (din 2018), MARIA-TERESA DURAN WARNIMONT ( Columbia, Belgia), GULISTAN KHAMZAYEVA (Kazahstan), RENATE KOHL-WACHTER (Germania), PATRICIA RUIZ PEREA (Peru), DOMINIQUE DE PIERPONT (Belgia), DOINA POPESCU (România), ANNE-MARIE VON PUTTKAMER (Germania), OLGA SAVELIEVA (Rusia), ARIEL SGARBI (Franța).