AUDIO Povești scrise și citite de copii (I)
2 March 2018
Oaza de muzică – soprana Rodica Vica
2 March 2018

Science Fiction-ul şi Internetul

Marţi, 6 martie, ora 20:00, Centrul Ceh (Ion Ghica 11, Bucureşti)

Ikarie XB 1 /// Fiction Tuesdays – r. Jindřich Polák, 1963, 87 min.

Acțiunea se petrece în anul 2163, când nava spațială Ikarie XB 1 (Ikarus XB-1) este trimisă să cerceteze misterioasa „planetă albă” care orbitează în jurul sistemului stelar Alpha Centauri.

Filmul este celebru în rândul science fiction-urilor blocului Răsăritean ale anilor ’60 în principal datorită efectelor speciale foarte reușite pentru acea vreme, dar și pentru distribuția bine aleasă și inteligența scenariului. Criticii de film sunt de părere că Ikarie XB 1 a influenţat multe dintre filmele SF care i-au urmat, printre care şi Odiseea Spaţială a lui Kubrick.

Intrare liberă. Subtitrare în limba engleză. Eveniment Facebook aici.


Miercuri, 7 martie, ora 18:30, Centrul Ceh (Ion Ghica 11, Bucureşti)

Frontline Club /// Facebook – Fratele cel Mare (film şi dezbatere)

Va fi proiectat “Terms and Conditions May Apply”, un documentar regizat de Cullen Hoback, care ne arată ce află marile corporaţii şi guvernele despre oameni prin intermediul internetului şi telefonului mobil şi ce se poate face în legătura cu acest lucru – dacă se poate.

După film, analistul media Iulian Comănescu și profesorul Vladan Joler, director al Share Foundation și al departamentului de New Media al Universității din Novi Sad, vor discuta despre cum este folosit Facebook de către propaganda diferitelor state sau corporații, rolul rețelei de socializare în războiul informațional și care sunt alternativele la acest Big Brother.

Intrare liberă. Eveniment Facebook aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *