Au fost localizate peste un miliard de stele în Calea Lactee
20 September 2016
Azi la Radio România Cultural: Știința în cuvinte potrivite – Matrița de bronz a bijutierului dac, de la Sarmizegetusa Regia
21 September 2016

Scandalul concursurilor de directori în şcoli continuă

Organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, în toamna acestui an, a împărţit în două clasa politică şi societatea civilă.

Decizia ministrului Educaţiei care a semnat un ordin care prevede organizarea acestor concursuri în perioada 12 octombrie- 17 noiembrie 2016 a fost contestată în Comisia de Educaţie din Senatul României, care a  votat săptămâna trecută o modificare care prevedea ca examenul de ocupare a posturilor de director să aibă loc abia în vara viitoare şi nu cum era programat iniţial.

Pe marginea scandalului apărut, în urma acuzației de fals în Parlament, când senatorul Dănuţ Mihai a reclamat ca i s-a falsificat semnătura pe acest amendament,  controversatul proiect a fost întors la Comisia de educație din Senat, cea care l-a iniţiat.
În cadrul unei conferinţe de presă care s-a desfăşurat ieri, 20 septembrie, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că a primit mesaje de la profesori cum că aceştia sunt împiedicaţi să se înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiei de director prin mai multe căi. Acesta a mai spus că e hotărât să apeleze la instituţiile statului dacă presiunile pentru împiedicarea concursului vor continua.

Un material de Mirela Stana:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *