Conferința Desenând istoria: “Legendele dacilor”
20 February 2018
Greii muzicii uşoare româneşti: CORNEL FUGARU
20 February 2018

Săptămâna aceasta la MNAC

Joi, 22 februarie: MNAC prezintă CALUL ALB: Scurtă istorie a urii (2017-1944), un performance despre torționarii comuniști și forme ale justiției. În ultimii ani, România a început condamnarea unor torționari precum A. Vișinescu și I. Ficior, dar superiorii acestora au rămas neatinși.

Deși introduce elemente din realitatea istorică românească, spectacolul reprezintă o ficțiune care provoacă la reflecție asupra vinei colective, indiferent că vorbim de perioada comunistă sau cea actuală.

Spectacolul este regizat de Ioana Păun, cu Ilinca Manolache, după un scenariu de Smaranda Nicolau, investigația de Laura Ștefănuț și muzică live de Diana Miron.

Intrare pe bază de bilet, disponibil online, cât și la intrare în seara evenimentului: https://eventbook.ro/theater/bilete-calulalb-mnac

Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat).

Performance realizat cu susținerea AFCN, MNAC, Miliția Spirituală, Scena9.

Sâmbătă, 24 februarie, la ora 16:00: copiii între 7-15 ani se vor putea bucura de ore de inițiere în grafică și studiul lucrărilor din colecția permanentă a muzeului.

Evenimentul face parte dintr-un proiect lansat în 2018 de către Departamentul de Educație al MNAC și are ca partener Rotary Club București Cișmigiu, prin programul ArtROTARY.

Intrarea este gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *