DOCUMENTAR: Ziua Internaţională a Fericirii
20 March 2019
O.R.T. Chamber Ensemble în recital la Palatul Tinerimea Română
20 March 2019

Romanian Design Week sărbătorește comunitățile creative în perioada 17-26 mai

Editia cu numarul sapte a Romanian Design Week va avea loc la Bucuresti intre 17 si 26 mai si va aduce in prim plan comunitatile creative ale orasului. Festivalul, care a devenit din ce in ce mai complex de la o editie la alta, sustine si amplifica si in 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contributia majora pe care comunitatile creative o au la transformarea capitalei intr-un oras cu adevarat modern si european.

“Editia de anul acesta a RDW este una speciala, atat pentru ca festivalul a ajuns la acel grad de maturitate care ii permite sa reprezinte si sa vorbeasca asumat despre industriile creative, un sector care isi aduce contributia din ce in ce mai vizibil, atat din punct de vedere economic, cat si la reinventarea imaginii Romaniei, dar si pentru ca anul acesta ne-am imaginat o structura diferita a celor zece zile de festival. Pentru ca intelegem valoarea comunitatilor creative, ne-am dorit sa definim si pentru publicul larg acest concept si sa aratam ce se intampla de fapt in interiorul clusterelor de creativitate bucurestene. Astfel, fiecare dintre comunitatile invitate la Romanian Design Week 2019 se va activa in programul festivalului, deschizandu-si simbolic portile pentru a fi nu doar vizitata, ci experimentata efectiv de public prin expozitii, evenimente, petreceri sau alte activitati din acelasi registru.”, a declarat Andrei Bortun, CEO The Institute.

George, primul banking inteligent© din Romania, sustine Romanian Design Week 2019 intr-un nou tip de expunere, la intersectia dintre arta si tehnologie. Lansat in mijlocul comunitatii creative, George promoveaza colaborarile inovatoare prin intermediul carora publicul se poate bucura de design si arta contemporana in medii neconventionale.

Romanian Design Week 2019 va include, ca si in anii precedenti, expozitia centrala care prezinta cele mai bune lucrari de design si arhitectura ale anului anterior. Aceasta va fi amenajata in cladirea BCR din Piata Universitatii (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 5), monument istoric, construita in anul 1906. Cu aceasta ocazie, cladirea va putea fi vizitata pentru prima data de publicul larg.

Cele peste 200 de proiecte de design, arhitectura, urbanism si design interior prezentate in expozitia centrala a RDW vor fi selectate din mai mult de 500 de lucrari inscrise in etapa de call for projects. Evaluarea proiectelor inscrise si selectia finala vor fi realizate de un board creativ format din specialisti consacrati in industriile creative, precum: Stefan Ghenciulescu, arhitect, critic si cercetator in domeniul arhitecturii si urbanismului, redactor-sef al revistei Zeppelin, conferentiar universitar in cadrul UAUIM; Adrian Soare, co-fondator si membru al echipei CUMULUS; Iulia Stanciu, arhitect, fondator si asociat la biroul de arhitectura STARH, doctor in arhitectura si profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti; Dorin Stefan, arhitect, profesor universitar, doctor in arhitectura – pentru sectiunea Arhitectura; Andrei Iovu, redactor-sef  Harper’s Bazaar; Domnica Margescu, director de moda Elle; Maurice Munteanu, editor de moda Elle; Irina Schrotter – pentru sectiunea Fashion; Mihai Gurei, Creative Director si Owner Intro; Mihnea Ghildus, designer de produs, fondator platforma Dizainar, Director Creativ DZNR Studio; Carolin Ivanescu, Head of Communication & Design al Mobexpert – pentru sectiunea Product Design; Adrian Botan, Presedinte Creative Council Europe si Global Executive Creative Director, McCann Worldgroup; Ovidiu Hrin, fondator si lider Synopsis; Roman Tolici, pictor – pentru sectiunea Graphic Design & Ilustratie.

Arhitectura expozitiei centrale va fi semnata si anul acesta de Attila KIM Architects.

Pe parcursul celor zece zile de festival, comunitatile creative invitate, precum cea gazduita in fostul spatiu dedicat Industriei Bumbacului, de pe Splaiul Unirii nr. 160, dar si clustere creative, precum cel format in halele industriale din Calea Giulesti nr. 14, alaturi de comunitatile create in jurul unor zone geografice, precum Cartierul Creativ si Incotroceni, vor gazdui expozitii, evenimente, targuri sau petreceri marcand astfel pe harta Bucurestiului cele mai efervescente spatii din perspectiva designului si a creativitatii locale.

Totodata, cu ocazia Sezonului Romania-Franta 2019, Franta este tara invitata in cadrul Romanian Design Week, in festival fiind incluse si o serie de manifestari care sa aminteasca de puternica legatura culturala dintre cele doua tari.

Parteneri RDW 2019:

Un proiect: The Institute

Prezentat de: George, primul banking inteligent

Sustinut de: glo

Parteneri: ABSOLUT, IKEA

Un proiect co-finantat de: AFCN

Parteneri media strategici: Promenada Mall, Rock FM, Radio Romania Cultural

Parteneri media: Arhitext, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Designist, DesignWanted, Feeder, Icon Design Italia, Igloo, IQads, Modernism, Molecule F, Revista Arhitectura, RFI Romania, Sapte seri, V Fair, Zeppelin, Zile si Nopti.

Creatie: Gavrila si Asociatii

Furnizori oficiali: 360Revolution, kaustik, ove.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Romanian Design Week s-a impus in cele sase editii de pana acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din Romania- o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului si a industriilor creative locale: arhitectura, urbanism, design de interior, design grafic, ilustratie, design vestimentar, design de obiect sau a altor initiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principala resursa de dezvoltare.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un festival anual care promoveaza designul romanesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic si cultural. Este primul proiect dedicat in intregime designului, care se adreseaza atat publicului, cat si profesionistilor. In fiecare an, Romanian Design Week traseaza o harta a evenimentelor si spatiilor ce promoveaza designul.

George, primul banking inteligent© este o inovatie BCR, un ecosistem digital financiar, cu cont curent si card dedicat, pe care poti sa-l obtii exclusiv online in doar 10 minute. Oricine il poate avea pe George de la distanta, de pe telefon, tableta sau laptop. In inima primului banking inteligent© din Romania se afla cea mai populara platforma de digital banking din Europa, care are deja peste 4 milioane de utilizatori in Europa. Platforma a fost dezvoltata in baza mai multor cercetari avansate digitale, fiind creata de echipe de IT, design, psihologi si sociologi comportamentali. Ca urmare a implicarii oamenilor simpli in toate etapele proiectului, George are un nivel exceptional de personalizare: toata lumea isi poate crea propria versiune, adaptata la specificul nevoilor sale bancare.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Franta – tara invitata la Romanian Design Week este o manifestare organizata in cadrul Sezonului Romania – Franta 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *