Cristian Lupeş, debut la pupitrul Orchestrei Naționale Radio
10 April 2018
Bucurestenii, chemati sa ajute orasul prin plantarea unei paduri
11 April 2018

Riscuri și măsuri de siguranță pentru utilizatorii reţelelor de socializare

Rețelele de socializare Facebook și YouTube, folosite în întreaga lume de milioane de persoane, sunt implicate în prezent în scandaluri de amploare privind modul în care acestea gestionează datele personale ale utilizatorilor. 
 
Mai multe anchete au fost demarate pentru a investiga cum a permis Facebook firmei de analiză a datelor Cambridge Analytica să obțină informatii personale de la aproximativ 87 de milioane de utilizatori care ar fi fost folosite pentru a influența alegerile electorale din Statele Unite ale Americii. Fondatorul rețelei de socializare, Mark Zuckerberg, este audiat în Congresul american, unde intenționează să-și asume răspunderea față de erorile comise de Facebook.
 
În același timp, compania Google este acuzată în prezent de colectarea ilegală a unor date despre minorii cu vârste sub 13 ani care utilizează platforma YouTube, urmărindu-le comportamentul de consum. 
 
Care sunt riscurile la care ne expunem zi de zi utilizând aceste rețele de socializare și care sunt măsurile care pot fi luate pentru a naviga în siguranță pe internet?
 
Cu detalii: Andra Petrariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *