STORYmania – Livrând dragoste
9 July 2018
Programul Code Diversity, un proiect care îşi propune să inspire şi să faciliteze accesul tinerelor la profesiile din domeniul tehnologic.
11 July 2018

Rezistența prin cultură în Palestina

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat recent îngrijorat de escaladarea violențelor din Fâșia Gaza și a avertizat că situația ar putea degenera rapid într-un nou război. Tensiunile s-au accentuat după ce Statele Unite au mutat la mijlocul lunii mai ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, existând numeroase ciocniri între palestinienii din Fâșia Gaza și soldații israelieni. Dincolo, însă, de acțiunile violente, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip în care puteau fi văzuți tineri palestinieni care protestau în Gaza prin dans. Ei au ales să danseze tradiționalul dabke, în timp ce pe fundal puteau fi văzuți nori mari de fum proveniți de la incendiile izbucnite în timpul conflictului.

Dan Vasiliu a fost în Bethleem, unde a vizitat două tabere de refugiați în care muzica și arta sunt folosite din ce în ce mai des ca o formă de rezistență de către palestinieni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *