UBISOFT ȘI UNARTE ÎMBINĂ ARTA ȘI TEHNOLOGIA ÎNTR-O GALERIE VIRTUALĂ
28 July 2020
Opera Națională București prezintă în weekend Seri de Operă Estivale în aer liber
29 July 2020

Recomandări culturale miercuri, 29 iulie

•  Salonul Artelor Decorative 2020 – Muzeul Național Cotroceni organizează cea de-a XVIII-a ediție a Salonului Artelor Decorative, program aflat, an de an, într-o permanentă dezvoltare, într-un format modern de expunere, menținând secțiunile consacrate: Famous, New Blood, History și Portfolio Room. Salonul Artelor Decorative poate fi vizitat de către public, doar în baza unei programări prealabile – prin email, la adresa vizitare@muzeulcotroceni.ro sau telefonic, la numărul 021.317.31.07, cu respectarea regulilor de acces în cadrul Muzeului Național Cotroceni.

• “Playing with movement” cu Ioana Marchidan, 27 – 30 iulie, ora 20;00 – 22:00, organizat de Linotip – Centru de Independent Coregrafic, număr maxim de participanți – 15. Putem să ne jucăm cu mișcarea așa cum ne jucăm cu cuvintele. Dar ca să facem asta ar trebui mai întâi să învățăm câteva. Cursul Ioanei îți propune o joacă serioasă în care vei învăța tehnici de mișcare cu scopul de a dezvolta un vocabular coregrafic.

• Cinema Elvire Popesco se redeschide… în aer liber! La exact trei luni după închiderea temporară a cinematografului, reluăm proiecțiile în curtea Institutului Francez! Vă propunem câte un film în fiecare seară, după lăsarea întunericului, la câteva minute după ora 21:00.

• Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați la Palatul Suțu, începând cu data de 29 iulie 2020, expoziția tematică „Muzeul Simu și Pinacoteca București”, care prezintă un muzeu dispărut, duce mai departe povestea familiei Simu și oferă o imagine asupra colecționismului la începutul secolului XX.

• SALON BD – POVEȘTI DIN BUCUREȘTI ÎN BENZI DESENATE, EDIȚIA A VII-a (1 iulie – 31 august 2020) revine la Palatul Suțu.

• ALUMNUS Club pentru UNESCO va transmite pe 29 iulie, 5 și 12 august 2020, ȋncepând cu ora 18.00, exclusiv pe pagina de Facebookun spectacol inedit de teatru dedicat elevilor de liceu – Teatru în 7 acte.

• Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a noua vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de 14 concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 15 iulie și 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul “Anul Beethoven la Bucureşti”.

• Miercuri, 29 iulie, de la ora 21:00, în cadrul programului „Seara Filmului Românesc“, va fi proiectat în avanpremieră filmul „5 minute” de Dan Chisu. După proiecție, regizorul Dan Chișu și actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti și Ana Radu vor avea o conversație cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.

• Bucureștiul Interbelic cu Bucharest Guitar Quartet – Vă invităm la Grădina Sticlarilor pe 29 iulie sa ne bucurăm de sunetul chitarei la ceas de seară. Bucharest Guitar Quartet prezintă sub egida sonorității celui mai îndrăgit instrument: chitara, un repertoriu alcătuit din lucrări dedicate chitarei clasice dar și cântului vocal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *