Opera Națională București prezintă în weekend Seri de Operă Estivale în aer liber
29 July 2020
Festivalul SoNoRo Musikland la cea de-a II-a ediție
30 July 2020

Recomandări culturale joi, 30 iulie

• “Playing with movement” cu Ioana Marchidan, 27 – 30 iulie, ora 20;00 – 22:00, organizat de Linotip – Centru de Independent Coregrafic, număr maxim de participanți – 15. Putem să ne jucăm cu mișcarea așa cum ne jucăm cu cuvintele. Dar ca să facem asta ar trebui mai întâi să învățăm câteva. Cursul Ioanei îți propune o joacă serioasă în care vei învăța tehnici de mișcare cu scopul de a dezvolta un vocabular coregrafic.

• Cinema Elvire Popesco se redeschide… în aer liber! La exact trei luni după închiderea temporară a cinematografului, reluăm proiecțiile în curtea Institutului Francez! Vă propunem câte un film în fiecare seară, după lăsarea întunericului, la câteva minute după ora 21:00.

• Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați la Palatul Suțu, începând cu data de 29 iulie 2020, expoziția tematică „Muzeul Simu și Pinacoteca București”, care prezintă un muzeu dispărut, duce mai departe povestea familiei Simu și oferă o imagine asupra colecționismului la începutul secolului XX.

• NASA ne invită să luăm parte la următoare lor misiune ce are ca destinație finală planeta Marte: Mars 2020 Perseverance – un nume care întruchipează pasiunea NASA de a face față și de a depăși provocările întâmpinate. Numărătoarea inversă va începe joi, 30 iulie, 14:00, ora României, moment în care rover-ul de ultimă generație va porni într-o călătorie destul de lungă și va ateriza pe 18 februarie 2021 în craterul Jezero al planetei roșii.

• Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a noua vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de 14 concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 15 iulie și 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul “Anul Beethoven la Bucureşti”.

• Șase comedii ușoare pentru oameni triști – de Ștefan Caraman, regia Alexandru Nagy, cuRăzvan Vasilescu și Letiția Vlădescu. Spectacolul va avea loc în grădina Casei Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei 151, începând cu ora 20:00

• Muzeul Național de Artă al României vă invită la spectacole în aer liber!

În perioada 25 iulie – 1 august 2020 Curtea de Onoare a fostului Palat Regal va deveni spațiu pentru spectacole în aer liber susținute de partenerii Teatrul Nottara și Teatrul De Opereta Și Musical “Ion Dacian” din București.

• “KINOdiseea Altfel”-  Festival de film desfășurat între 30 iulie și 2 august la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber începând cu ora 21:00. Va fi prezentată o selecție de patru titluri premiate la festivaluri importante de film din lume, filme potrivite pentru tinerii și cinefili deopotrivă, cu valoare educativă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *