Festivalul CALEIDO, creativ și flexibil, răspunde provocărilor și se reconfigurează
18 November 2020
Vineri, 20 noiembrie, începe on line Festivalul Internaţional Propatria – ediţia a X-a
19 November 2020

Recomandări culturale – joi, 19 noiembrie 2020

Filarmonica „George Enescu” transmite, în cadrul stagiunii online, înregistrarea concertului condus de Camil Marinescu. Din program: Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră, op. 21 de Frédéric Chopin și Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski. Solistă pianista Elizabeth Sombart. Ora 19:00. Site-ul instituției (https://www.fge.org.ro/), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Teatrul de Comedie continuă seria întâlnirilor online, cu o conferință-dialog, intitulată „Teatru, adevăr și provocare”. Cu începere de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie. 

Licitația de Antichități și Curiozități Artmark începând cu ora 19:00. Piese colecționabile, de la vase pentru bere chicha, aparținând culturilor pre-columbiene Moche și Chavin, la interesante vase grecești pictate în stilul figurilor negre, bronzuri de Luristan și chiar un veteran Mercedes 170V din 1940, așteaptă noii colecționari.

În perioada 19-29 noiembrie, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Interferenţe, care anul acesta se va desfăşura pentru prima dată online. Cele peste 30 de spectacole care fac parte din programul festivalului pot fi vizionate online, pe pagina http://www.interferences-huntheater.ro, pe pagina oficială de Facebook (https://www.facebook.com/Interferences).

Lia Bugnar și Marius Manole se întorc în Qreator pentru un spectacol de teatru jucat live, pe pagina Facebook Qreator. „Noi4” este un spectacol scris în glumă, jucat în glumă, dar care a ajuns să fie o întâmplare foarte serioasă. O întâmplare în care personajele abordează sobru și așezat o serie de teme superficiale. Ora 19.00.

Inventatorul Remi Rădulescu a inaugurat, la Casa Tineretului din Timişoara, „Expoziţia Tehnicii bănăţene ante-decembriste”. Proiectul reuneşte 42 de tablouri, 10 vitrine şi 160 de exponate ale mărcilor industriei din această zonă a României, de dinainte de 1990. Expoziţia permanentă se va alătura Expoziţiei Premierelor Bănăţene, inaugurată în urmă cu doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *