Noul sezon expozițional la MNAC 
22 November 2017
Baritonul rus Dmitri Hvorostovsky a murit
22 November 2017

Proiectul DACIKA la Zalău

Deschiderea seriei de evenimente culturale organizate în Județul Sălaj dedicate Anului Centenarului Marii Uniri are loc, miercuri, 22 noiembrie 2017, la Catedrala Sf. Vineri din Zalău, cu o prezentare a proiectului muzical DACIKA.

Proiectul este conceput de compozitorul şi orchestratorul Mihai Toma, alături de care vor evolua pianistul Ştefan Doniga, violonista Diana Jipa, soprana Ana Cebotari, percuționistul Niño Benavides, corul şi soliştii Catedralei Sf. Vineri din Zalău.

Spectacolul aduce în atenția publicului o colecție teme muzicale folclorice şi patriotice inedit reorchestrate pentru instrumente de suflat tradiționale, instrumente electronice, cor bisericesc şi orchestră simfonică. Proiectul a mai fost prezentat publicului din Bucureşti, Focşani şi Braşov, generând de fiecare dată reacții entuziaste.

Prezentul concert are loc în organizarea Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria” – filiala județeană Sălaj, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identității Naționale prin Direcția Județeană de Cultură.

La eveniment este invitat să conferențieze Academicianul Ioan-Aurel Pop, rector al Universității “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.

1 Comment

  1. Dori says:

    am fost prezenta aseara la evenimentul desfasurat la catedrala Sfanta Vineri din Zalau,unde totul a fost emotionant…am vazut ca s-au facut fulmari (profesioniste).Azi am cautat in toata presa locala dar gasit NIMIC despre eveniment…as asculta sau revedea cu multa placere spectacolul si discursurile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *