Festivalul International ‘George Enescu’ – concertele zilei de 20 septembrie
20 September 2017
AUDIO Benzile desenate în programa școlară
20 September 2017

Proiectul Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica, realizat în colaborare cu Filarmonica ‘George Enescu’, începe o nouă stagiune

9 programe, sperăm, interesante stau pe lista stagiunii 2017-2018, cea cu numărul 8, pe care Asociaţia Clasic e fantastic o realizează în colaborare cu Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti. Concertele au o frecvenţă lunară şi ele invită publicul tânăr în Sala mare a minunatei clădiri, emblemă pentru ţara noastră, Ateneul Român. Stagiunea este deschisă, prin tradiţie, de Orchestra inginerilor “Petru Ghenghea” dirijată de Andrei Iliescu. În luna noiembrie vom avea oaspeţi din Arad, membrii formaţiei de muzică medievală Lupus Dacus care, îmbrăcaţi în costume tradiţionale şi cântând pe instrumente vechi, ne vor purta într-o lume de poveste. De anul 2017 ne vom despărţi în decembrie, printr-un frumos program “de sărbători” ce ne va fi oferit de Orchestra Colegiului Naţional de Arte “Dinu Lipatti” din Bucureşti, dirijori Nicolae şi Andrei Racu.

Primul concert din anul 2018 va fi susţinut de cei mai tineri artişti propuşi de Fundaţia “Remember Enescu” într-un program deosebit de plăcut intitulat Şlagărele muzicii de cameră. În februarie, din nou alături de Orchestra Colegiului National de Arte “Dinu Lipatti”. Ne vom bucura de un concert simfonic aniversar: Nicolae Racu -50 de ani de activitate. Luna martie va aduce o atât de aşteptată nouă Lecţie de jazz cu Irina Sârbu Band iar in aprilie, formaţia Bucharest Winds ne va spune o poveste muzicală : Frumoasa din pădurea adormită. Sperăm ca în luna mai să putem face o…călătorie muzicală în Indonezia iar luna iunie va încheia stagiunea cu Rossini şi povestea lui Wilhelm Tell, spectacol muzical realizat în colaborare şi cu Teatrul Odeon din Bucureşti.

Aşa arată planurile proiectuluii Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica, la început de stagiune. Sperăm ca, sălile să fie din nou pline şi promitem ca, atunci când este posibil, să programăm câte două concerte în aceeaşi zi de duminică, de la 10 şi de la 12.30. Dar, deocamdată, ne bucurăm să vă invităm la primul nostru concert Şlagărele muzicii simfonice (II)

Duminică, 15 octombrie 2017, ora 11, Ateneul Român
Concert simfonic. Şlagărele muzicii simfonice (2)
Orchestra inginerilor «Petru Ghenghea»
Dirijor – Andrei Iliescu

Mozart: Uvertura la opera Nunta lui Figaro

Rossini: Uvertura la opera Bărbierul din Sevilia

Barbierul din Sevilia de Rossini: Aria Una voce poco fa
Solistă: Mădălina Stan

BeethovenSimfonia nr. 5, partea I

BeethovenConcertul nr. 5 pentru pian şi orchestră, “Imperialul” partea I
Solistă: Andra Demidov

Comentează: Cristina Sârbu


Biletele se pun în vânzare miercuri, 4 octombrie, la ora 12. Rezervările grupurilor şcolare se primesc până cu o zi înainte, marţi, 3 octombrie ora 13 pe adresa info@fge.org.ro
.
Orar casa de bilete: de marţi până vineri între 12-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *