Lista școlilor și grădinițelor din București ale căror cursuri au fost suspendate parțial din cauza gripei
28 January 2020
Astăzi, 30 ianuarie, de la 14 la 14.30, la IClasă:
30 January 2020

Președintele Klaus Iohannis: ”Lipsa unei educații de calitate devine o amenințare pentru dezvoltarea pe termen lung”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, în cadrul conferinței ”România Educată- politici publice și coordonarea surselor de finanțare”, că lipsa unei educații de calitate, accesibilă pentru toți copiii din țara noastră, devine o amenințare pentru dezvoltarea României pe termen lung. Șeful statului a menționat că managementul școlar și educația timpurie sunt cruciale pentru transformarea învățământului românesc:

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că România are resurse financiare limitate și că nu pot fi rezolvate peste noapte toate problemele din educație. Prin urmare, eforturile trebuie să se concentreze pe sectoarele care au fost neglijate în trecut. Astfel, șeful statului propune pentru început o mai bună pregătire a elevilor din învățământul profesional:

Cele patru documente lansate, astăzi, de Administraţia Prezidenţială abordează tematici precum cariera didactică, managementul şcolar, echitatea în sistemul de educaţie şi accesul la o educaţie timpurie de calitate. Fiecare document include atât măsuri care pot contribui la atingerea obiectivelor stabilite de Proiectul „România Educată“, cât şi exemple internaţionale de modalităţi concrete prin care alte state au soluţionat cu succes probleme similare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *