CONFLUENȚE – Ediție specială de Paști
9 April 2018
Gabriel Liiceanu în dialog cu Ioan Stanomir: „Lumea în care am trăit“, partea a doua
10 April 2018

Premiu internațional important și 50.000 de euro pentru Mircea Cărtărescu

Scriitorul român Mircea Cărtărescu a fost distins cu un premiu internaţional pentru literatură, Premio Formentor de las Letras 2018, în valoare de 50.000 de euro.

„În opera sa evidenţiază realitatea cartografierii memoriei, libertatea imaginaţiei şi pulsiunea dorinţelor”, a apreciat juriul, din care au făcut parte Alberto Manguel – laureatul ediţiei precedente -, Francisco Ferrer Lerín, Andrés Ibáńez, Aline Schulman, şi preşedintele Formentor, Basilio Baltasar.

“Editorul meu spaniol, Enrique Redel, mă anunţă că tocmai am primit «Premio Formentor», unul dintre cele mai importante premii ale panoramei literare internaţionale. (…) Mulţumesc mult juriului care m-a găsit demn de o astfel de onoare”, a scris Mircea Cărtărescu pe pagina sa de Facebook.

Premiul îi va fi acordat scriitorului la sfârşitul lunii septembrie, în cadrul Conversaţiilor literare Formentor din Mallorca.

Premiul, în valoare de 50.000 de euro, recunoaşte operele unor mari autori care şi-au dedicat vieţile literaturii, “ca o modalitate de a-şi proteja moştenirea culturală”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *