Duminică, 26 iulie 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la „Madrigal cântă copiilor”, al doilea eveniment din Stagiunea estivală în aer liber.
23 July 2020
Recomandări culturale luni, 24 iulie
24 July 2020

Premieră pentru România – doi alpiniști nevăzători au cucerit Mont Blanc-ul, un viitor film documentar

Regizorul și producătorul Dan Burlac este din nou pe cărări de munte pregătind un nou documentar de data aceasta despre succesul din acest weekend al sportivilor Alex Benchea și Răzvan Nedu pe Mont Blanc.
Cei doi sportivi nevăzători au avut fiecare câte un ghid, pe Cristina Pogăcean și Clement Naegelen. Alături de ei a fost și ghidul internațional Cosmin Andron, iar echipa tehnică a fost condusă de antrenorul Lotului Național de Paraclimbing, Claudiu Miu.
Răzvan Nedu este sportiv de categoria B2, cu vedere între 1-5%. Alex Benchea este sportiv de categoria B1, cea a sportivilor complet nevăzători. Asta nu l-a împiedicat însă să își urmeze visele. Anul trecut, Alex a realizat o altă expediție în premieră pentru România: în 15 decembrie a ajuns pe Kilimanjaro.
Expediția a avut loc vineri, 17 iulie, iar duminică, 19 iulie, cei doi sprtivi au atins cel mai înalt vârf din Europa Occidentală.

reportaj de Madalina Corina Diaconu

foto: FB/Climb Again

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *