Iana Salenko și Francesca Velicu vin în România pentru Gala de Balet „Carmen Sylva”
27 September 2019
MY FAIR LADY – CEL MAI IUBIT MUSICAL DIN TOATE TIMPURILE, PESTE DOAR CÂTEVA ZILE LA SALA PALATULUI
29 September 2019

Povestiri din studioul artelor – Sâmbată 28 septembrie, ora 21

Realizator Magdalena Tara

Invitat special Dan Schlanger – Presedintele Bucharest Jewish Film Festival

în perioada 10-17 octombrie 2019 va avea loc cea de-a IX-a ediţie a Bucharest Jewish Film Festival, un important eveniment al spaţiului cultural naţional.

Jewish Film Festival este un brand internațional, cunoscut și apreciat în 164 de mari orașe ale lumii. Având în vedere succesul edițiilor precedente si in acest an festivalul isi propune să continue această frumoasă tradiţie și să răspundă interesului manifestat de public pentru cultura evreiescă, dovedit și prin numărul mare de spectatori care au fost prezenți la edițiile anterioare.

Misiunea principală a Bucharest Jewish Film Festival este de a oferi, prin intermediul filmelor, muzicii și a tuturor celorlalte activități conexe din cadrul festivalului, o imagine cât mai clară a bogatei moșteniri spirituale și culturale a poporului evreu, a tradițiilor și a obiceiurilor evreieşti, precum și a problemelor cu care se confruntă astăzi acest popor.

În cadrul festivalului un loc de cinste îl ocupă muzica sub diversele ei forme, de la muzică contemporană la tradiţionala muzică a klezmerilor, şansonete franţuzeşti și un mini concert de jazz.

În acest an, festivalul se va desfăşura în mai multe locații: Muzeul Național al Țăranului Român, Institutul Cervantes, Aula Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din cadrul Muzeului Național „George Enescu” și Muzeul de Istorie al Comunității Evreiești „Nicolae Cajal”. Partenerii acestei ediții sunt Ambasada Statului Israel, Ambasada Canadei, Ambasada Spaniei precum și Federația Comunităților Evreiești din România.

Gala de deschidere a celei de-a IX-a ediţii Bucharest Jewish Film Festivalva avea loc joi 10 octombrie – ora 18, la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea și va fi marcată prin prezentarea filmului “Scripcarul – Miracolul miracolelor” (2019), in regia lui Mark Lewkowicz.

Din programul prezentei ediţii mai amintim recitalul Aproape Departe cu lucrări semnate de Anatol Vieru, susținut de pianiştii Lena Vieru Conta şi Andrei Vieru, violonista Diana Moș şi soprana Andreea Novac, recital ce va avea loc Sâmbătă 12 octombrie – ora 11, in Aula Palatului Cantacuzino.

Si tot la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea, luni 14 octombrie – ora 20,aveți ocazia de a-l revedea pe legendarul Louis de Funès în filmul „Aventurile rabinului Jacob”.

Sunt multe motive pentru care „Aventurile rabinului Jacob” este un film de referință, însă cel mai apropiat de sufletele noastre este faptul că muzica acestui film este compusă de reputatul compozitor francez de origine română Vladimir Cosma. Aceasta savuroasa comedie a reprezentat începutul colaborării si prietenei actorului Louis de Funes cu compozitorul Vladimir Cosma, cel care semnează coloana sonora a filmului.

Amintiri despre momente unice din perioada pregatirilor si a filmărilor intr-un interviu realizat cu maestrul Vladimir Cosma, difuzat in cadrul emisiunii Povestiri din studioul artelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *