Dan Vodnar este Profesor de Chimia Alimentelor, Gastronomie moleculară și Biotehnologii alimentare în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, inițiatorul proiectului „Știință cu sare și piper” și autorul cărții „Știință cu sare și piper. Chimia pe care nu o înveți la școală” (Editura Corint Educațional, 2024) - despre care va vorbi, în fiecare vineri, la Știința 360, de la ora 14:30, în dialog cu Corina Negrea.
În preajma sărbătorilor, cozonacul devine vedeta meselor românești, iar rețeta ideală este adesea transmisă din...
Ediția de astăzi a emisiunii Știință cu sare și piper a fost înregistrată, parțial, în Stația pilot de...
Cât de valoroase sunt deșeurile organice pe care le aruncăm zilnic? Adrian Martău , asistent universitar și...
Plasticul utilizat pentru ambalarea alimentelor este una dintre principalele surse de poluare, dar cercetătorii vin cu...
De cele mai multe ori, resturile alimentare sunt considerate gunoaie, dar ce-ați spune că acestea pot deveni resurse...
Ana Maria Cocean , doctorandă în anul al treilea la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din...
Sănătatea intestinală este din ce în ce mai importantă, iar cercetările despre probiotice au căpătat o atenție...
Dr. Silvia Amalia Nemeș este cercetător și cadru didactic asociat la Universitatea de Știință Agricolă și...
Un proiect de cercetare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca promite să transforme...
Cât de des ne gândim la tărâțe ca la un superaliment? De cele mai multe ori, acestea sunt percepute ca...
Într-o lume în care risipa alimentară este o problemă tot mai presantă, profesorul Dan Vodnar, specialist...
În istoria gastronomiei moleculare, unul dintre numele-reper este Harold McGee. ”El a devenit chiar o...
Tocmai de aceea e nevoie de ”Știință cu sare și piper” - proiectul și podcastul realizat cu Dan Vodnar...
În momentul în care facem un preparat în bucătărie, nu iese ceva, intervii cu un alt ingredient,...