Palatul Mogoșoaia….Diplomatic Art I – Japonia
10 October 2016
DOCUMENTAR: 150 de ani de la nașterea pictorului Nicolae Vermont
10 October 2016

Poartă ARTĂ!… la Filarmonică!

Proiectul Poartă ARTĂ! derulat de Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Primăriei Municipiului Timișoara își propune atragerea unui val de simpatie pentru recuperarea și restaurarea patrimoniului Timișoarei. Vorbim nu doar de patrimoniul construit ci și de memoria istorică a orașului nostru, descoperită cu fiecare poartă restaurată și fiecare poveste aflată în spatele ei.

Aflat la a doua ediție, Poartă ARTĂ! a debutat vineri, 7 octombrie cu o serie de acțiuni destinate publicului tânăr, cu precădere și continua cu un eveniment la Filarominca „Banatul”, mâine, 11 octombrie, ora 18.00.

Restaurarea a două porți istorice ale Timișoarei de către Alexandru Socaciu și Claudiu Vladu, coordonați de Prof.univ.dr. Doina Mihăilescu, a prilejuit o serie de manifestări artisitce: artă one way vision semnată Andreea Foanene la Biblioteca Centrala Universitara “Eugen Todoran”, ateliere de creație plastică despre porțile Timișoarei la scoala generala nr.19 Avram Iancu Timisoara, expoziție la Cărturești (Mercy), povești despre „porți cu poveste” pentru copii, alături de Urban Survey, performance în liceele Timișoarei, artă by Tajo Art la Galeria GEAM MAT, a Muzeului de Artă… și „halta” de final, la Filarmonica Banatul !

… le puteți descoperi, pe toate, dar nu doar atât, în cadrul evenimentului Poartă ARTĂ! care va avea loc mâine, marți, 11 octombrie, la ora 18.00, la Filarmonica Banatului. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului de mâine, D-na Prof. univ. dr. Adriana Babeți  împreună cu jurnalistul Robert Șerban  ne vor povesti despre poartă, ca spațiu de trecere către alte vremuri, despre oameni, despre restaurare și despre artă, ca poartă spre o altă lume.

Totul se va desfășura într-un cadru purtător de artă, cu obiecte purtând semnătura Bettinei Udrea, creații vestimentare semnate Claudia Marta și multă muzică bună, alături de cvartetul CLASSICA, ansamblul PERCUTISSIMO și pianistul Marcelle Souami.

Invitați: Lect. univ. dr. Sorin Predescu, Director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș, Ioan Gârboni, Director al Filarmonicii „Banatul” și Prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, Rector al Universității de Vest din Timișoara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *