La Pavia a fost găsita cea mai veche partitură din lume
25 July 2018
AUDIO Putem (re)construi naţiunea prin monumente?
25 July 2018

PhotoDoc – primul atelier de fotografie documentară la Târgu-Jiu susținut de Academia Docuart

Tinerii liceeni din Târgu-Jiu se pot înscrie în această vară la PhotoDoc, atelierul de fotografie documentară organizat de Academia Docuart în perioada 13-19 august.

Preselecția va avea loc loc pe 6 august la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu (str. Crișan nr. 3), iar selecția finală va cuprinde 30 de participanți care urmează să fie implicați în activitățile atelierului timp de o săptămână, în mod gratuit, împreună cu profesori de fotografie,  dar și specializați în film documentar. Detalii despre preselecție puteți afla aici.

PhotoDoc își propune să aducă tinerilor din Târgu-Jiu primul atelier de fotografie documentară unde vor trece prin noțiuni teoretice esențiale, vor participa la un masterclass susținut de specialiști despre istoria documentarului si vor învăța ce înseamnă documentarea realității prin artele vizuale și o vor pune în practică. 

Rezultatul final va consta într-o serie de fotografii realizate de participanți care urmează să fie expuse la Târgu-Jiu, dar și în București în cadrul festivalului de film Docuart Fest, în perioada 6-11 noiembrie 2018.

PhotoDoc este o inițiativă a asociației Docuart aflată la prima ediție și își propune familiarizarea tinerilor din zone cu nivel scăzut de activități culturale cu un astfel de conținut, aducerea lor în contact cu artele vizuale și crearea unui mediu educativ și bogat cultural prin intermediul acestora.

Proiectul este organizat de asociația culturală Docuart și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). 

Parteneri: Primăria Municipiului Târgu Jiu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși”, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”

***

Asociația Docuart își dedică întreaga activitate filmului documentar românesc, promovării, susținerii și revigorării producției acestuia.

Printre inițiativele sale se numără platforma cinematografică docuart.ro, festivalul de documentar românesc București Docuart Fest, evenimentul național Caravana Docuart, festivalul de film despre artă Bucharest Art Film Festival și școala de documentar Academia Docuart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *