Povești autohtone spuse în bandă desenată românească
10 July 2018
A 9-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale VSLO: 19-26 August 2018
10 July 2018

PEISAJE LIRICE la Teatrul TIneretului din Piatra Neamt, de muzica clasica si poezie

Peisaje Lirice cu Anda-Louise Bogza

 

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț vă invită miercuri, 11 iulie, de la ora 19,00, la Sala Mare, la o seară lirică de excepție cu soprana Anda-Louise Bogza, nume de rezonanţă internaţională, prim-solistă pe mari scene din Europa, Asia și America. S-a bucurat de remarcabile succese cu rolul AIDA la STAATSOPER VIENA, STAATSOPER şi DEUTSCHE OPER BERLIN, opera din Leipzig, New Israeli Opera din Tel Aviv, Tokio.

Interpretarea rolului TOSCA a impresionat profund prin strălucire, siguranţă, pasiune şi intensitate. Stau mărturie spectacolele din Italia de la prestigiosul Festival “MAGGIO MUSICALE FIORENTINO” şi de la Opera de Stat din München, ambele dirijate de Zubin Mehta, precum şi cele de la Opera din Frankfurt, SEMPEROPER Dresda (dirijor Fabio Luisi), TOSCA la ARENA DI VERONA (dirijor – PierGiorgio Morandi, regizor – Hugo de Ana), TOSCA la TEATRO dell´OPERA di ROMA, Operele Naţionale din Bordeaux, Bratislava, Bucureşti, New Israeli Opera, Grand Théâtre Luxembourg, Japonia.

Soprana Anda-Louise Bogza va fi acompaniată de actorii Teatrului Tineretului, Loredana Grigoriu și Dan Grigoraș.

La pian: Mihaela Spiridon.

În program lucrări din creația vocal-camerală a compozitorilor George Enescu, Claude Debussy, Manuel de Falla, Franz Schubert, Robert Schumann, Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini și din creația poeților Charles Baudelaire, Mihai Eminescu, Johann Wolfgang Goethe, Federico Garcia Lorca, Cesare Pavese, Giuseppe Ungaretti.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *