Pastila antistres: Terapia narativă
02 Martie 2021, 06:00
Terapia narativă este o metodă de tratament pentru sănătatea mintală care separă persoana de problemele sale. Aceasta ne oferă astfel o perspectivă în care noi, eroii, bazându-ne pe propriile abilități și propriile instrumentele emoționale să reușim să ne construim perspective ce pot contribui la funcționalitatea vieții noastre.
In terapie - povestirea cu sens a poveștii vieții, ne poate conduce la descoperirea sensul vieții noastre. Facem acest lucru numindu-ne „naratorul” propriilor noastre vieți. Uneori povestea noastră are teme repetitive și acestea ne pot ajuta să recunoaștem idei specifice recurente din viața noastră.
..............
Ca scriitor al propriei sale povești, clientul va lua deciziile finale. Fundamentul terapiei narative este că realitatea este un construct social și interacțiunile noastre cu alte persoane influențează ceea ce vedem ca fiind „real”. Oamenii își interpretează interacțiunile cu ceilalți și aceasta reprezintă percepția lor asupra realității – propria hartă. Totuși - nu există o realitate singulară ......
O zi frumoasă vă doresc! Cu bine!
Roxana Alexandra Popa
Psiholog clinician & Psihoterapeut
*Această postare are doar scop informativ. Nu înlocuiește sfatul, diagnosticul sau tratamentul profesional sau psihologic. Contactați întotdeauna furnizorul dvs. de servicii de sănătate calificat înainte de a implementa orice nouă tehnică de dezvoltare personală sau de intervenție de sănătate.
Rubrică realizată de Roxana Alexandra Popa și coordonată de Mihaela Ghiță