Invitație la rezidența-atelier „Peisaje, Arhitecturi, Antropologii Urbane” – în cadrul Academiei Internaționale de Film Cineimpact –
10 August 2018
AUDIO Continuă atelierele de benzi desenate la Muzeul Vârstelor
10 August 2018

Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal la festivalul Young Euro Classics de la Berlin

Foto Virgil Oprina

După două evenimente susținute cu succes în cadrul a doua festivaluri internaționale de vara de la Sinaia și București, Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal concertează în acest sfârșit de săptămână la Festivalul Young Euro Classics de la Konzerthaus, Berlin pe 9 august și la Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco (Italia) pe 12 august.

Orchestra Română de Tineret s-a format în anul 2008 la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic și educațional. Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din Romania din ultimii ani, remarcandu-se în scurt timp și pe plan internațional.

Orchestra Română de Tineret a revenit în seara de 9 august pe scena Festivalului Young Euro Classics de la Konzerthaus, Berlin, în formula Cristian Mandeal – Mihai Ritivoiu, cu programul Levante de Dan Dediu, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Beethoven și Simfonia a XI-a de Șostakovici, prezentat cu o zi în urmă la București.

Un alt eveniment internațional la care participă orchestra în aceste zile este Festivalul „Alto Adige” de la Dobbiaco, în contextul căruia, pe 12 august, Orchestra Română de Tineret va prezenta Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Brahms, solistă Oxana Corjos și Simfonia a XI-a de Șostakovici.

Un record pentru Orchestra Română de Tineret și Cristian Mandeal la aniversarea a 10 ani petrecuți împreună, cele patru concerte îi aduc în patru festivaluri internaționale pana pe data de 12 august 2018.

Declaraţie Marin Cazacu, după concertul Orchestrei Române de Tineret de aseară, 9 august 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *