Expoziția „CONSTANTIN BRÂNCUŞI – 2016” EX-LIBRIS
19 October 2016
‘Clara cea perfectă’ la Humanitas Cișmigiu
19 October 2016

Opera “Carmen” în varianta rock – în decembrie, la București

Spectacolul “Carmen – Rock Version”, o reinterpretare în stil rock a celebrei opere de Bizet, va fi prezentat pe 14 decembrie la Sala Palatului din Capitală, designerul Cătălin Botezatu creând aproximativ 100 de costume pentru show.

Opera celui mai cunoscut compozitor francez al perioadei romantice, Georges Bizet, este adaptată și reorchestrată de compozitorul și dirijorul Marius Hristescu și de Concertino Accordion Band și va fi interpretată de acest ansamblu alături de Corul și Baletul Operei Române Craiova și de o distribuție internațională.

“Carmen — Rock Version” are la bază un concept original gândit de Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova, care semnează regia artistică a spectacolului.

El a vorbit luni seara, într-o conferință de presă, alături de o parte din artiștii din echipa spectacolului, despre ce l-a inspirat să adapteze celebra operă: un show al trupei Concertino, la Craiova, în prima jumătate a acestui an.

“Ei au cântat atunci din opera ‘Carmen’ și m-am gândit că această operă poate fi montată integral în acest stil rock”, a povestit Zamfir.

Rolurile Carmen și Escamillo sunt interpretate de Ljubica Vranes, respectiv Ștefan Ignat.

Potrivit lui Zamfir, Escamillo este singurul personaj care și-a păstrat look-ul clasic și nu a suferit o transformare rock.
“În conceptul acestui spectacol, Escamillo nu a putut să fie transformat în rocker”, a adăugat regizorul.

El a completat că, în varianta rock, dansul castanietelor din clasica operă devine “dansul pistoalelor”.

Eugen Negruță, de la trupa Concertino, a precizat că, muzical, partitura clasică a fost respectată. “Nicio notă scrisă de Bizet nu a fost schimbată”, a punctat el.

La rândul său, designerul Cătălin Botezatu a mărturisit că una dintre provocările cele mai mari în crearea costumelor a fost faptul că acestea trebuie să le dea libertate de mișcare interpreților.

“O cântăreață de operă trebuie să aibă un costum foarte comod, pentru că trebuie să aibă libertate de mișcare. (…) Asta a fost pentru mine cea mai mare provocare, pentru că atunci când ele cântau, dansau… Când am văzut primele repetiții, m-am speriat. Am zis ‘Cât de flexibile să fie aceste costume?'”, a povestit Botezatu.

El a adăugat că a lucrat contratimp iar obiectele realizate au fost foarte variate. “În anumite situații, am creat rochii haute couture, la care s-a muncit groaznic de mult”, a mărturisit Botezatu.

Întrebat câte costume a creat pentru acest show, el a răspuns: “Cred că s-au apropiat de 100. Nu faci doar costumul, faci de la încălțăminte la accesorii. Este un tot unitar, aș putea spune”.

Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de pe bilete.ro, blt.ro, bilet.ro, myticket.ro, salapalatului.ro și de la agenția Sălii Palatului.

Organizatorii anunță că, după ora 19,10, nu se mai permite accesul în sala de spectacol. Astfel, după începerea spectacolului, locurile își pierd valabilitatea. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis iar cei peste 7 ani au acces la spectacol cu bilet la preț întreg.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *