Concert-eveniment: West meets East la București – Enescu, Menuhin, Shankar
2 October 2017
Pictopoezie la Noaptea Albă a Galeriilor
2 October 2017

Oaza de muzică: Invitat, STEFAN IGNAT

STEFAN IGNAT vine dupa deschiderea stagiunii la opera bucuresteana, seara trecuta, cu OEDIPE. Recunosc, dupa toate experimentele din ultimii 20 de ani, mi-e dor de o varianta “clasica”, “de muzeu”.. As vrea sa experimentez … originalul, macar o data la cateva decenii.

Principala sa realizare este rolul Oedipe din opera omonimă de George Enescu, pe care l-a cântat pe scenele din Bucureşti şi Iaşi iar în străinătate în Italia, Statele Unite ale Americii, Portugalia etc. Alte roluri, jucate pe scenele principalelor opere din România, sunt Escamillo (Carmen), Germont (La traviata), Scarpia (Tosca), Alfio (Cavalleria rusticana), Contele de Luna (Trubadurul), Contele (Nunta lui Figaro), Amonastro (Aida), Valentin (Faust) etc. A apărut ca solist în numeroase concerte vocal-simfonice, în spectacole de gală, recitaluri etc. Este invitat în mod curent la teatrele de operă din străinătate.

A primit Premiul revistei “Actualitatea muzicală” pe anul 2005, pentru interpretarea rolului Oedipe în premiera americană a operei omonime a lui George Enescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *