We Singing Colors își lansează pe 14 februarie cel de-al doilea album, în cadrul unui show live cu invitați speciali
8 February 2018
Irina Sârbu redă magia muzicii jazz pentru copii și părinți, duminică, într-un concert dedicat bucuriei de a fi
8 February 2018

Oaza de muzică cu Ion Bogdan Stefanescu si Anastasios Symeonides

Pornind de la concertul Orchestrei Nationale Radio de maine seara, o discutie despre cultura si educatie, salarii si chef de munca, apreciere si ignoranta.

Vineri, 9 februarie, de la ora 19:00, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, protagonist al turneului Flautul fermecat, revine la Sala Radio, pentru a concerta alături de Orchestra Naţională Radio. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Anastasios Symeonidis, în prezent director artistic al Orchestrei Radio din Grecia, un muzician apreciat deopotrivă pe scena artistică grecească şi internaţională.

Seara va debuta cu o lucrare din repertoriul românesc – Amurg de toamnă, de A. Alessandrescu. Va urma Concertul în mi minor pentru flaut şi orchestră de coarde, de S. Mercadante, iar programul se va încheia cu Simfonia nr. 1 în do major, op. 21, de L. van Beethoven.

Prim flautist al Filarmonicii George Enescu, profesor la catedra de flaut din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi solist al Filarmonicii Banatul din Timişoara, Ion Bogdan Ştefănescu este primul flautist român care concertează pe un flaut de aur Muramatsu. De şapte ani susţine turneul naţional Flautul fermecat, o experienţă muzicală unică, cu un impresionant succes de public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *