Ascultă Radio România Cultural Live

Noutățile celei de-a XIII-a ediții a Festivalului SoNoRo

29 Octombrie 2018, 16:14

Festivalul SoNoRo lansează anul acesta un nou tip de abonament, ce cuprinde toate concertele din București. Prețul abonamentului este de 420 de lei (redus la 210 lei pentru elevi, studenți și pensionari) și include toate concertele ce vor avea loc în perioada 3 – 11 noiembrie 2018, precum și proiecția filmului „Rostropovich – L’archet indomptable”, din 12 noiembrie. De asemenea, o altă premieră pentru anul acesta este că și publicul din Cluj beneficiază de un abonament pentru toate concertele Festivalului SoNoRo din Cluj-Napoca. Prețul abonamentului este 120 de lei, redus la 60 de lei pentru elevi, studenți și pensionari.

După epuizarea primului tip de abonamente, ce a oferit accesul la concertul de deschidere de la Palatul Cotroceni, ne-am gândit la o modalitate prin care am putea oferi publicului din România accesul la cât mai multe concerte ale acestei ediții, la care vor participa muzicieni importanți din toată lumea. Pentru mine, în calitate de organizator, Festivalul SoNoRo reprezintă bucuria de a concerta cu muzicieni fantastici pe care i-am întâlnit pe scene importante ale lumii și este o încântare că pot să îi prezint publicului din țara mea! Prin urmare, am dorit să facilităm accesul la cât mai multe întâlniri cu acești muzicieni valoroși și, pe lângă concertele cu acces liber, pe care le includem în fiecare an în program, sau jamsessions surpriză, anul acesta am venit și cu această variantă accesibilă de abonament. Sperăm să vedem un public cât mai numeros la toate concertele!declară Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriile Humanitas și Cărturești, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone și Domo.

FestivalulSoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu. Recunoscut pentru concertele sale spectaculoase, în spații deosebite, dar și pentru faptul că a colaborat constant cu unii dintre cei mai apreciați artiști ai lumii, Festivalul SoNoRo propune pentru anul acesta o reîntâlnire cu pianiștii Louis Lortie și Marianna Shirinyan, una dintre cele mai creative și apreciate artiste din domeniul muzicii de cameră. Louis Lortie a concertat timp de mai mult de trei decenii în întreaga lume, fiind considerat unul dintre cei mai versatili pianiști din prezent. Concertează la Wigmore Hall din Londra, Filarmonica din Paris, Carnegie Hall sau Sala Simfonică din Chicago.

În premieră pe scena Festivalului SoNoRo, va concerta chitaristul Alberto Mesirca, absolvent „Summa cum laude” al Conservatorul din Castelfranco Veneto și câștigător al  „Golden Guitar” în 2007 și 2009. În 2013, albumul său, „British Guitar Music”, înregistrat cu Paladino Music OG, a fost câștigătorul Chitarei de Aur pentru „Cel mai bun album al anului”.

Printre celelalte numele sonore, ce vor urca anul acesta pe scenele Festivalului SoNoRo, îi amintim pe violoniștii Marc Bouchkov, Alina Pogostkina, Pavel Vernikov sau Jonian Ilias Kadesha și pe violonceliștii Valentin Răduțiu și Kyril Zlotnikov.

Pavel Vernikov, născut în Odessa, s-a remarcat pe scene din întreaga lume și a fost invitat ca membru al juriului la Concursul George Enescu. Predă la prestigiosul Conservator Superior Național de Muzică din Lyon, la Universitatea din Viena și la Școala Înaltă de Muzică din Lausanne.

Alina Pogostkina a câștigat, în 2005, Concursul Sibelius din Helsinki și a cântat, printre altele, alături de orchestrele hr-Sinfonieorchester Frankfurt, Oslo Philharmonic, Royal Stockholm Philharmonic, Helsinki Baroque Orchestra, BBC Scottish, NHK și Yomiuri Nippon Symphony.

Marc Bouchkov s-a născut în anul 1991 și a început studiul viorii la vârsta de cinci ani, alături de bunicul lui, Mattis Vaitsner. A avut o evoluție rapidă, iar recent a apărut și primul său album, cu lucrări de Ysaye, Chausson și compoziții proprii, foarte bine primit de critica de specialitate.

Jonian Ilias Kadesha, născut în Atena, în 1992, este deja unul dintre cei mai talentați și versatili muzicieni ai generației sale, atât ca solist, cât și ca muzician de cameră. A câștigat premii la numeroase competiții internaționale, susținând recitaluri pe scena Operei Megaron din Atena, Operei Wigmore din Londra, Sălii Molière din Lyon și Teatrului Verdi din Florența.

Kyril Zlotnikov a beneficiat de o bursă a Fundației Culturale America-Israel, câștigând numeroase premii în cadrul unor competiții importante. Este membru fondator al Jerusalem String Quartet, unul dintre cele mai dinamice cvartete din lume.

Valentin Răduțiu a fost premiat la numeroase concursuri internaționale, precum „Friedrich Dotzauer” la Dresda și „Karl Davidov” la Riga, dar a fost distins și cu „Premiul Muzicii al Economiei Germane”, în 2011, unul dintre cele mai importante premii pentru tinerii muzicieni din Germania. De asemenea, este laureat al Concursului Internațional George Enescu.

Mai multe detalii pe www.sonoro.ro

***

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Austria, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (13 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (12 ani), SoNoRo On Tour (11 ani), SoNoRo Arezzo (8 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (6 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association.

 

Festival prezentat de: Raiffeisen Bank

Partener de mobilitate: BMW Group Romania

Sponsori principali: E.ON România, RomCapital Invest

Parteneri principali: Institutul Cultural Român, European Festivals Asociation

Sponsori: UPC, Leroy și Asociații, JTW, Ciga Energy, Deloitte Romania, ICCO, Novotel Hotels, Clinica Alcor, FAN Courier, Tetra Pak, Therme București, UNIQA Asigurari - Asigurator oficial al Festivalului.

Parteneri: Administraţia Prezidenţială, Institutul Francez, Palatul Cercului Militar Național, Caru’ cu bere, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Academia de Studii Economice, Sala Radio, Galeria Halucinarium, Matei Branea, Avincis, Illy, Hambar, Privileg, Simbio, Jicky, Beautyfood, Grano, Le Vivier, Media Image, Ordinul Arhitecților din România, SoNoRo Records, CultArt, SoNoRo Events.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Evenimentul Zilei, Capital, Harper’s Bazaar, Marie Claire, The National Geographic, Şapte Seri, Forbes România, Forbes Life, Igloo Media, Arhitectura, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Literomania, Hotnews, Festivalier.ro, Life.ro, Metropotam.ro, LiterNet.ro, promenada-culturala.ro, Posterscope, BlitzTV, Promobicicleta.

MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 10:49

MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii

Fundația Calea Victoriei vă invită  luni,   13 mai, la Sala Luceafărul, de la 19:30 , la un eveniment cu ...

MEET THE DREAMERS - Cunoaște Visătorii
Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie
Muzică-Dans-Arte 25 Aprilie 2024, 07:00

Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul...

Art Battle revine cu a treia editie, la Palatul Bragadiru, pe 27 aprilie
Fundația EIDOS lansează o platformă editorială cu  povești reale de iubire - UNFINISHED LOVE STORIES
Muzică-Dans-Arte 24 Aprilie 2024, 13:52

Fundația EIDOS lansează o platformă editorială cu povești reale de iubire - UNFINISHED LOVE STORIES

23 Aprilie 2024, București  - Fundația EIDOS lansează platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES –...

Fundația EIDOS lansează o platformă editorială cu povești reale de iubire - UNFINISHED LOVE STORIES
Cristian Oroșanu - ,,Doresc foarte mult să cresc nivelul concursului Orchestra's Conductor de la an la an"
Muzică-Dans-Arte 24 Aprilie 2024, 13:47

Cristian Oroșanu - ,,Doresc foarte mult să cresc nivelul concursului Orchestra's Conductor de la an la an"

Concursul internațional Orchestra’s Conductor revine cu a treia ediție, din data de 26 aprilie până în 2...

Cristian Oroșanu - ,,Doresc foarte mult să cresc nivelul concursului Orchestra's Conductor de la an la an"
BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA - 10 iunie 2024, Sala Palatului, ora 19:00
Muzică-Dans-Arte 24 Aprilie 2024, 13:38

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA - 10 iunie 2024, Sala Palatului, ora 19:00

De aproape 40 de ani,  Orchestra Simfonică Țigănească din Budapesta  păstrează tradițiile și reprezintă o valoare...

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA - 10 iunie 2024, Sala Palatului, ora 19:00
Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată până la 12 mai
Muzică-Dans-Arte 23 Aprilie 2024, 14:14

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată până la 12 mai

Au mai rămas doar câteva săptămâni în care poate fi vizitată, la ARCUB – Hanul Gabroveni, expoziția...

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” poate fi vizitată până la 12 mai
Touch Nature @ /SAC Bucharest 35 de artiști români și austrieci în dialog despre un posibil viitor al planetei noastre
Muzică-Dans-Arte 23 Aprilie 2024, 14:04

Touch Nature @ /SAC Bucharest 35 de artiști români și austrieci în dialog despre un posibil viitor al planetei noastre

Radiografie artistică directă a efectelor intervenției umane asupra mediului, expoziția „Touch Nature” se...

Touch Nature @ /SAC Bucharest 35 de artiști români și austrieci în dialog despre un posibil viitor al planetei noastre
Noaptea Muzeelor din România se pregătește pentru  o ediție aniversară vibrantă
Muzică-Dans-Arte 23 Aprilie 2024, 14:01

Noaptea Muzeelor din România se pregătește pentru o ediție aniversară vibrantă

Noaptea Muzeelor din România va reveni în acest an pe 18 mai 2024, marcând aniversarea celei de-a 20-a...

Noaptea Muzeelor din România se pregătește pentru o ediție aniversară vibrantă
Ascultă live

Ascultă live

12:30 - 13:00
Discuri de cinci stele
Ascultă live Radio România Cultural
10:10 - 13:00
PRIETENII DE LA RADIO
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
12:20 - 14:00
VIAȚA LA ȚARĂ
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
11:03 - 15:00
Pulsul Zilei
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru