Născut în România: Invitată Andra Munteanu, antreprenor social în educație, inițiator și cofondator Narada
14 March 2020
NĂSCUT ÎN ROMÂNIA: invitată, Irina Sorescu, inițiatoarea proiectului social MamaPan
21 March 2020

Născut în România: invitată, pictorița Marilena Preda Sânc

15 martie 2020- realizator Roxana Păsculescu

Invitată: pictorița Marilena Preda Sânc

Marilena Preda Sânc se consideră înainte de orice altceva, pictoriță. Cadru didactic la Universitatea Națională de Arte București începând cu anul 1990, Marilena Preda Sânc și-a împletit cu succese remarcabile, cariera în planul operei personale cu cea de profesor. De plecat, a tot fost plecată din țară cu expoziții și evenimente, remarcate de presa românească și de cea internațională. De rămas în străinătate, nu a rămas, căci a constatat demult, încă din anii 70- 80 ai veacului al XX-lea, că aproape toți colegii săi de breaslă care au luat calea exilului au trebuit, într-o formulă sau alta, să-și pună cercetarea de atelier într-un plan secundar, dacă nu chiar, să renunțe complet, din motive de asigurare a subzistenței – la actul artistic. Considerând că abandonarea gestului artistic nu o poate caracteriza, Marilena Preda Sânc a rămas în țară, în lupta pentru a-și afirma opera în care credea cu întreaga sa ființă.
Marilena Preda Sânc este una dintre artistele care s-au afirmat pe scena feminismului in tara si in strainatate, înca din anii 90 ai secolului al XX-lea.

Marilena Preda Sânc se regăsește pe lista nominalizaților la Gala de anul acesta Radio România Cultural, la Premiul pentru Arte pe anul 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *